Haberler

Trabzonspor Şike Davası Kararına İtiraz Etti

Güncelleme:

Trabzonspor, Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı davada, 36 sanığın "şike ve teşvik" suçlarından beraatine itiraz etti.

Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı davada, Trabzonspor, 36 sanığın "şike ve teşvik" suçlarından beraatine itiraz etti.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından yeniden görülen "Futbolda Şike" yargılamasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aralarında bulunduğu 36 sanığın "şike ve teşvik" suçlarından beraat etmişti.

MAHKEME GEREKÇELİ KARARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAK

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin davayı karara bağlamasının ardından müdahil taraf Trabzonspor karara itiraz etti.

Yargılamanın yapıldığı İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi veren Trabzonspor Kulübü avukatlarının itiraz gerekçelerini, mahkemenin beraat gerekçesini açıklamasının ardından sunacakları öğrenildi. Trabzonspor avukatları, itirazın görüleceği Yargıtay'daki temyiz sürecinin de duruşmalı olarak yapılması talebinde bulundu. Mahkeme beraat kararı gerekçesini önümüzdeki günlerde açıklayacak.

"TÜM SANIKLAR ÖRGÜT, ŞİKE VE TEŞVİK SUÇUNDAN BERAAT ETTİ"

Davanın 9 Ekim 2015 tarihinde görülen duruşmasında kararını açıklayan mahkeme, tüm sanıkların örgüt ve şike suçlarından beraatlerine hükmetti. Mahkeme, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun aralarında bulunduğu bütün sanıklar hakkında 'örgüt kurma ve üye olma, şike ve teşvik primi' suçlarından daha önce verilen kararların iptal edilerek beraatlerine karar verdi.

YILDIRIM'A TÜM SUÇLARDAN BERAAT

Mahkeme, sanık Aziz Yıldırım'a "örgüt kurmak" suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını iptal ederek, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatine karar verdi. Mahkeme, Yıldırım'a "teşvik primi" suçundan verilen 3 yıl 9 aylık hapis cezası ve 1 milyon 312 bin 500 liralık adli para cezasının iptaline karar vererek bu suçtan da beraatine hükmetti.

MAHKEME 3 SANIĞI CEZAYA ÇARPTIRDI

Mahkeme sanık Abdullah Eker'in 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak bu cezayı erteledi. Sanık Yusuf Turanlı, 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Turanlı'nın da bu cezası ertelendi. Mahkeme, Sanık Selim Kımıl'ın "tehdit" suçundan 1 yıl 8 ay, "konut dokunulmazlığı ihlal" suçundan 6 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Kararda, sanık Aykut Aydın, Özden Tütüncü, Samet Erdemir, Evren Kımıl ve Hakan Karaahmet'in Mustafa Cici'ye karşı 'iş yeri dokunulmazlığının ihlali' suçundan 6 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım Trabzonspor İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

realite:

bu trabzonlular kandırıldıklarını çok iyi biliyor, ama inadla herhalde mahcubiyetin vermiş olduğu eziklik olsa gerek, bile bile(çünkü türkiyedeki parelel kumpası bilmeyen ahmaktır) hala hakkımızı arıyoruz ayağına taraftara oynuyorlar. . ben ts li taraftar olsam yeter artık, bitsin bu komedi diye yöneticileri topa tutarım bir taraftar topluluğunun zekasıyla bu kadar alay edilmez. . . parelel mahkemelere inan(işimize öyle geldiği için), gerçek mahkemelere inanma(aleyhimize diye), böyle saçmalıkmı olur. Bu H

4
4
yanıtYanıtla
hakikatı söylerim:

fener bu ülkede gereksiz unsur kapatılmalı. . zaten başarısı da yok kapıkuleyi de geçemez. . fener bu ülkenin saygınlığına çok zarar verdi. . Eğer fenerin başkanı Aziz çürük raporu alıp askere gitmiyorsa bu fener bitmiştir. . balık baştan kokar. . biliyormusunuz o çürük rapora kaç bin dolar verdi. .

3
5
yanıtYanıtla
ref:

tayyipin oğluna cürük raporu alıp gitmedi

yanıt1
yanıt0
reis:

fb beraat edince anlaşılan tüm şikecilere çok KOYMUŞ. . . . . inatla biz sadece parelel mahkemelere inanmak istiyoruz diye çırpınan zavallılara. . . . çoçukluğu bırakın, burası patagonya değil, türkiye. .

6
1
yanıtYanıtla
realite:

bu trabzonlular kandırıldıklarını çok iyi biliyor, ama inadla herhalde mahcubiyetin vermiş olduğu eziklik olsa gerek, bile bile(çünkü türkiyedeki parelel kumpası bilmeyen ahmaktır) hala hakkımızı arıyoruz ayağına taraftara oynuyorlar. . ben ts li taraftar olsam yeter artık, bitsin bu komedi diye yöneticileri topa tutarım bir taraftar topluluğunun zekasıyla bu kadar alay edilmez. . . parelel mahkemelere inan(işimize öyle geldiği için), gerçek mahkemelere inanma(aleyhimize diye), böyle saçmalıkmı olur.

4
2
yanıtYanıtla
realite:

len farozlu damgayı size gs, videoton, robotsizki vurdu. . . sen neyin kafasındaısın. . . parelelin kayığından inin daa. . cümle alem sizi gs ye yatar olarak biliyor. . bu damga değilde ne???

yanıt2
yanıt1
yalan mı:

bu yalancı polis ve savcılar niye işe 19 maçta şike var yalanıyla başladıda. . düşe düşe 2 maça düştüler ordada ts ye yatmayan sivas ve eses e fatura kestiler. . . . zaten bu özel yetkili mahkemelerin kendisi ŞİKE İDİ(hepsi de özel seçilmiş haşhaşi). . şimdi hepsi kaldırıldı. . bu kadar yalanla başlayan davanın nesine inanacaksınız. . inansa inansa balıklar(hamsi)inanır . bir de kadir inanır.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title