Haberler

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Markovic Açıklaması

"Hedefimiz ligi en iyi şekilde bitirmek" "Benim oyuncularım dünya üzerindeki en iyi oyunculardır"

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Trabzonspor Medical Park'ın Başantrenörü Nenad Markovic, hedeflerinin ligi en iyi şekilde bitirmek olduğunu söyledi.

Markovic, kulüp kulüp genel sekreteri İbrahim Kul ve kulüp genel menajeri Nihat Mala ile sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Markovic, yaptığı açıklamada, pozitif bir atmosfer yaratıldığında antrenör ve oyuncular için her şeyin daha kolay olduğunu belirterek, "Huzurlu bir ortam var. 11 maçın 9'unu kazandık. Şu an mutlu olmamız ve oyuncularımızı motive etmemiz gerekiyor" dedi.

Oyuncuların sezon boyunca sürekli iyi olmasının mümkün olmadığını ifade eden Markovic, "Herkesin bazen iyi ve kötü zamanları vardır. Bu transfer döneminde iyi oyuncular bulmak zor. Elimizdeki oyunculardan en iyi faydayı almaya çalışacağız. Şu an yapmamız gereken şey oyuncularımızı en iyi şekilde desteklemek. Genel olarak benim prensibim şudur ki benim oyuncularım dünya üzerindeki en iyi oyunculardır" diye konuştu.

Markovic, play-off potası içinde yer aldıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Hedefimiz ligi en iyi şekilde bitirmek. Türkiye ligi, İspanya ligi ile beraber Avrupa'nın en iyi, zor liglerinden biri. Benim inandığım iyi oyuncularımız var. Karakter olarak iyi, çok çalışan oyucularım var. Bu bazen daha kaliteli oyuncular olmasından daha önemlidir. Çünkü ben geçmişte farklı kulüplerde benzer örnekler yaşadım. Çok büyük isimler, çok önemli oyuncular geldi ama bir şey yapamadılar. Koçun en önemli görevlerinden birinin transfer yapmak olduğunu düşünmüyorum. Buraya geldiğimde herhangi bir transfer talebim olmadı. Transferden önce inanıyorum ki yapmamız gereken sıkı şekilde çalışmak, iyi çalışmak."

Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic'den dolayı Trabzonspor'un birkaç maçını izlediğini kaydeden Markovic, "Dürüst olmak gerekirse futbolu çok fazla takip etmiyorum. İşime odaklanmaya çalışıyorum. Papadopoulos ile bir kez şehirde denk geldim. İkimiz de bir dönem Olimpiakos için oynamıştık" ifadesini kullandı.

"Bu kez play-off'a kalmak istiyoruz"

Kulüp genel sekreteri İbrahim Kul ise hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini belirterek, "Basketbolda Avrupa'da 7 maç üst üste kazanarak da önemli bir başarı gösterdik. Yönetim olarak teknik ekiple birlik ve beraberlik içindeyiz. Sezon bittiğinde hedeflerimize ulaşacağız" görüşünü paylaştı.

Kulüp genel menajeri Nihat Mala da 8 milyon liralık bütçeleri olduğunu ve ligde çok daha büyük bütçeli takımlarla yarıştıklarını söyledi.

Trabzonspor'un her zaman hedefinin play-off olması gerektiğini ifade eden Mala, "Geçen yıl, play-off'u bir sırayla kaçırdık. Bu kez, play-off'a kalmak istiyoruz. Bu şehirde ne kadar çok Avrupa kupası maçı oynanır, ne kadar çok lig maçı oynanırsa şehir gelişir" değerlendirmesinde bulundu.

Mala, Can Altıntığ'ı Fenerbahçe Ülker'den nasıl aldıkları yönündeki soru üzerine, "Geçen sene de Can Maxim'i almıştık. Basketbolda Ülker grubundan birini görevlendirmişler, başında o var. Basketbol ile Aziz Yıldırım ilgilenmiyor. Son kararı kim veriyor bilmiyorum ama biz oyuncuyu alırken çok fazla zorlanmadık" yanıtını verdi. - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

İbrahim Kul Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title