Haberler

Trabzonspor-Galatasaray Maçının Ardından

1 kazandıkları Galatasaray karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Yanal, kendi sahalarında sergiledikleri performansın başarılı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu maçta oynanan futboldan önce ikinci yarıdaki gidişatımızla ilgili konuşmak istiyorum. İç sahada kazanmak için ortaya koyduğumuz mücadele tutarlı. Ama bunu dış sahada bir türlü gerçekleştiremedik. Özellikle Konya, Kasımpaşa ve Gaziantep maçlarıyla birlikte epey kayıplarımız oldu. Deplasmanda bu başarıyı ortaya koyamadığımız için beklentilerimizin bayağı altında kalmış olduk. Bugünkü maça geldiğimizde kazanma arzumuzu ortaya koyduğumuzda kazanabiliyoruz. İkinci yarıda oyunu rakibe teslim ettiğimiz anlarda rakip golü buldu. Bizim istediğimiz süreci tamamladığımızda ise biz üstündük ve maçın büyük çoğunluğunun böyle geçtiğini düşünüyorum. Özellikle Galatasaray'ın hücuma çıktığı ve savunmaya dönemediği pozisyonlarda daha iyi olabilirdik. Onlar başlamadan bitti. Kazandık bu yüzden oyuncularımızı kutluyorum. Bundan sonra zirveyi ilgilendirecek maçlarda rakibimize başarılar diliyorum. Bizim de zirveyi ilgilendiren maçlarımız var. Bursaspor ve Beşiktaş ile kendi sahamızda oynayacağız. O maçlarda daha iyi olup kazanmak arzusundayız" dedi.

TRABZON'UN HAK ETTİĞİ İMAJIN DIŞINDA GÖRÜNTÜSÜ VAR

Yanal, saha içinde yaşanan gerginliklerle ilgili bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Türk futbolunun ilginç bir süreçten geçiyor. Ben Trabzon'da yaklaşık 19 aylık bir dönemde burada yaşadım ve şimdi de tekrar Trabzon'dayım. Trabzon'un futbola olan tutkusunu çok iyi biliyorum. Halkın futbola yaklaşımını biliyorum. Burada yaşamın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu da biliyorum. Sanıldığı gibi değil, ben çok keyif alıyorum. Bunu da her fırsatta dile getiriyorum. Şu anda Trabzonspor'un hak ettiği bir imajın dışında bir görüntü var. Bu algıyı hep beraber değiştirmemiz gerekiyor. Trabzon futbol adına ülkenin çok önemli bir merkezi. Trabzon'dan çıkıp ülke futboluna katkı sağlayan bir çok oyuncular var. Ben haksız bir şekilde kamuoyunda yaratılmaya çalışılan imajı buranın hak etmediğini düşünüyorum. Trabzon'da bu tür derbilerin keyifli geçtiğini her seferinde dile getirdim. Ben burada çalışırkenki dönemde de aynı şeyler olmuştu. Trabzon seyircisi coşkulu. Oyunun heyecanlı bölümlerini seviyor ve alkışlıyor. Bugün de aynı şeyler oldu. Bugün kaybedebilirdik de veya maç berabere de bitebilirdi. Futbolda bunlar var. Bu tempo ve coşkulu hava bir kaç pozisyon dışında futbolun gerekleriydi. Bu keyifli dakikalar Trabzon'da yaşandı. Sağduyulu olmak gerek. Trabzon'daki futbol keyfinin tadını çıkarmak lazım. Ülkede de futbol keyfinin tadını çıkartmak lazım."

"HAKEMLERİ BU GERGİNLİKTEN KURTARMAK LAZIM"

Yanal, hakemi nasıl bulduğu konusundaki bir soru üzerine de, "Bugün Özer'in atılmasına üzüldüm. Çünkü Özer saha içine bir oyuncuyu tutmak için girdi ve Muslera'yı tuttu. Ben de saha içerisine girdim, oyuncularımı engellemek adına. Gereksiz bir gerginlik oluştu. Oyuncuların sağduyusuyla bu tartışma erken bitti ve oyun devam etti. Özer karakterini bildiğim bir oyuncu ve o çatışmayı engellemek adına sahaya girdi. Sahanın içine girme nedenimiz olayı yatıştırmak içindi. İlk yarıda bizim adımıza tartışılan penaltı pozisyonunu sizin değerlendirmenize bırakıyorum ama talihsiz bir pozisyondu. Oldukça da uzaktan vurulan bir şuttu. Ben hakemlerle ilgili çok konuşmuyorum. Ama maalesef Türkiye'deki bu süreçte hakemlerle ilgili herkes yorum yapıyor. Hakemleri bu gerginlikten kurtarmak lazım. Hakemlerle ilgili şu yorumu yapabilirim herkes yetenekleri kadar başarılı oluyor. Yetenekli olmadığını düşündüğüm hakemler de vardır ve bunu dile getirdim. Bir kaç maçta haksızlığa uğradık. Eskişehirspor maçında Yusuf'a yapılan pozisyon sonrasında golü yedik. 8 hafta sahalardan uzak kaldı Yusuf. Oluyor bu tür şeyler."

Yanal, saha içindeki gerginlik ve Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Saha içinde yaşanan kavga değil iki kişinin atışmasıydı ve gerilmesiydi. Bence Türkiye'de futbolcular arasında hiçbir gerginlik yaşanmıyor. Ben saha dışında kalıyorum. Zaten gerekli araştırmalar yapılıyor ama ben bunun futbolla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Ben Trabzon'da yaşayan biri olarak Trabzon'un bu olayın hiçbir yerinde olmadığını ve olmayacağını düşünüyorum."

"CUMHURBAŞKANIMIZ FUTBOLU İYİ BİLİYOR"

Yanal, son olarak, "Cumhurbaşkanımızın kaptanları kabulünde Bosingwa'ya sağda oynaması gerektiği yönünde bir telkinde bulunduğu haberleri çıktı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine ise, "Bunu burada sizden duyuyorum. Cumhurbaşkanımız futbolu çok iyi biliyor, taktir ederim" dedi. Yanal, "Dikkate alır mısınız?" ifadesi üzerine de, "Dikkate almadık mı bu maçta" değerlendirmesinde bulundu.

HAMZAOĞLU: ÖNEMLİ OLAN SON HAFTA LİDER OLMAK

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Bugün çok önemli bir maça çıktık. Bizim için bundan sonraki maçlar açısından baktığımızda dönüm maçı gibi görünüyordu. Ama maça iyi başlayamadık. İlk yarıda da oyunu bir türlü oturtamadık. İstediğimizi sahaya yansıtamadık. Biraz yavaş oynadık, öne çıkmakta zorlandık, önde hareketsiz kaldık. Ama ikinci yarıda oyunu ele aldık. Pozisyonlar bulduk. Eşitliği de yakaladık. Golü bizim bulacağımızı ümid ederken çok kötü bir gol yedik. Orada rakibin hızlı başlamasını engellememiz gerekiyordu. Onu başaramadık. Trabzonspor maçı 2-1 kazandı. Tebrik ediyorum. Bir maç kaybettik ama önümüzde daha 7 maç var. hep söylüyoruz, önemli olan son hafta lider olabilmek. Bu 7 haftada daha çok şeyler değişir. Biz aynı istek, inanç ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Son haftada bakacağız artık ne olacağına" dedi. Burak'ın sakatlığının hafif olduğunu belirten Hamzaoğlu, "Doktorlarımız bakacak yarın. Melo'yu da yüzde yüz hazır olmadığı için oyuna sokmadım" dedi.

"SALİH MÜCADELE ETTİKÇE BİZ DAHA MUTLU OLURUZ"

Hamza Hamzaoğlu, "Salih Dursun, 'Farklı alanlara çekilmesin diye hata yapmamaya özen gösterdim' diye açıklama yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de, şunları söyledi:

"Salih'in bu açıklamayı yapma ihtiyacını hissetmesi hoş bir şey değil. Biz artık oyuncularımıza inanmalı ve güvenmeliyiz. Salih tabii ki bizim oyuncumuz ama şu anda Trabzonspor'a hizmet ediyor ve burada da en iyi şekilde hizmetini yapması gerekiyor. En iyi mücadeleyi ortaya koyması gerekiyor. O mücadele ettikçe biz daha çok mutlu oluruz. Bizim oyuncularımız ekmek yediği yere layığıyla hizmet ediyor diye. Salih'in bu açıklamayı yapmaya ihtiyaç duyması hoş bir şey değil."

"GERGİNLİK SADECE BİZDEN KAYNAKLANMADI"

Hamzaoğlu, "Burak Yılmaz'in kulübeyi yumruklaması, Chedjou'nun hareketi, Muslera'nın kaleyi terketmesi gibi, son haftalara girerken sinirlerin gerilmesi, sahada istenilenin yapılamamasının nedeni olabilir mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Sinirlerimizi geren başka unsurlar da vardı. Sadece bizden kaynaklanmadı bazı şeyler. Tabii ki hoş değil, sinirlerin ve ortamın gerilmesi. Ama sahadaki herkesin buna dikkat etmesi gerek. Bizim oyuncularımızın dikkat etmesi gerektiği gibi, rakip oyuncuların da etmesi gerekiyor. Muslera da çıktı ama Hakan da çıktı. Aurelien (Chedjou) de gerginlik yaptı ama Mehmet de yaptı. Bunları yapmamaları gerekiyor. Bizden kaynaklanmadı. Sanki sadece biz yapmışız gibi vurguluyorsunuz. Bunlar sahada kalacaktır. Saha dışına taşınmaz bunlar."

"KAYBETMEYİ DE BİLMEK LAZIM"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu, "Burak'ın golün ardından kulübeyi yumruklaması ve sarı kart görmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Arkam dönük olduğu için Burak'ın neler yaptığını görmedim. Hakem kime geliyor diye de şaşırdım zaten. Onun için onu değerlendirmek biraz zor olacak benim için. Ama ortamın gergin olmasına dönecek olursak, hoş değil bu tür davranışlar. Kaybetmeyi de bilmek lazım. Sonuçta bu bir oyun. Yarışın içinde olmak aslolandır. Sonunda zaten birisi birinci olacak. Önemli olan yarışmak.Biz de bu yarışı hak ettiğimiz şekilde kazanmak istiyoruz. Herkesin olduğu gibi. Herkes de mücadele edecek. Önemli olan sahadaki bu mücadeleyi dışarı taşımamak. Yoksa futbol oynuyoruz sonuçta. Tabii ki zaman zaman sertlikler olacak, sinirlenecek oyuncular. Nabız 180 atıyor. Mücadele içinden çıkıyor oyuncu. Ama önemli olan onu orada bitirebilmek. Bu olayların da burada bittiğini düşünüyorum zaten. Bir mücadele yapıldı sahada ve Trabzonspor kazandı. Tebrik ediyorum Trabzonspor'u."

Hamzaoğlu, uzatma dakikalarında çıkan tartışmalar sırasında Mehmet Ekici ile sahada yaşadıkları diyalogla ilgili bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Normalde zaten olay bitmişti. Mehmet Ekici yerdeydi. Benim kenardan gördüğüm kadarıyla, televizyondan yeniden bakacağım, Chedjou'nun ayağı takıldı Mehmet Ekici'ye. Mehmet sanki basmış gibi. Bilmiyorum, bastı mı takıldı mı? Gördünüz mü siz? Takıldı, ben öyle gördüm. Ekici sanki basmış gibi bir daha kendini atıp, Chedjou'nun kart görmesini isteyince bunu kabul edemedim. Ne gerek var? Ayağına takılmış oyuncu. 'Ortalığı bu hale getirmenin anlamı yok' diye söyledim Mehmet Ekici'ye. Bu ortamın gerilmemesinde oyuncularımızın da önemli rolü var. Sahada oyunculardan başlar her şey. Oyuncular dikkatli olmak zorunda." - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamza Hamzaoğlu Mehmet Ekici Trabzonspor Galatasaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title