Haberler

Trabzonspor, Dışişleri Bakanlığını Devreye Soktu

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Güney Kıbrıs Rum kesimi takımı Apollon Limassol ile oynayacağı maçın öncesinde ve sonrasında herhangi bir sorun yaşanmamak için Dışişleri Bakanlığı'nı devreye soktu.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Güney Kıbrıs Rum kesimi takımı Apollon Limassol ile oynayacağı maçın öncesinde ve sonrasında herhangi bir sorun yaşanmamak için Dışişleri Bakanlığı'nı devreye soktu.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından, bakanlık yetkilileri harekete geçerek gelişmeleri yakından takip etmeye başladı.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında deplasmanda Güney Kıbrıs Rum kesimi takımı Apollon Limassol ile karşılaşacak olan Trabzonspor, zorlu müsabakanın hem öncesinde hem de sonrasında herhangi bir sürprizle karşılaşmamak adına gerekli tüm tedbirleri almak için çalışmalarını sürdürüyor. Kıbrıs sorunu nedeniyle ülkeler arası yaşanan siyasi gelişmelerden ötürü ve geçmişte Türk takımlarının karşılaştıkları sorunlardan dolayı Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Apollon Limassol - Trabzonspor karşılaşması ise UEFA ve Dişişleri Bakanlığı nezlinden yakında takip ediliyor.

ANORTHOSİS FAMAGUSTA VE APOEL NİCOSİA MAÇLARI

2005-2006 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anorthosis Famagusta takımıyla eşleşen Trabzonspor, Güney Kıbrıs'a zorlu bir yolculuğun ardından ayak basmıştı. THY uçağıyla Atina'ya giden kafile, burada yaklaşık 10 saat bekledikten sonra Yunanistan Hava Yolları uçağıyla Larnaka'ya inmiş, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Lefkoşa'nın Rum kesimine gitmişti. Maçın oynanacağı GSP Stadyumu'na yine yoğun önlemler altında getirilen Trabzonspor kafilesi, girişte yoğun bir aramadan geçirilmişti.

Trabzonsporlu tüm futbolcuların stadyum girişinde x-ray cihazlarından geçirilmesi, ayakkabılarının çıkarılması, teknik direktör Şenol Güneş'i adeta çıldırtmıştı. Yetkililerle tartışan ve çok sinirlenen Güneş'i yöneticiler ve futbolcular, zorlukla sakinleştirmişti.

Karşılaşmayı izlemek üzere Türkiye'den seyirci gidemezken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yaklaşık 1000 kişi, Lefkoşa'nın güney kesimine geçerek maçı takip etmişti. Türk bayrağı konusunda herhangi bir kısıtlamanın olmadığı maçta bir çok taraftar ellerindeki Türk bayraklarıyla Trabzonspor'u desteklemişti. Ancak maça Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı sokulmasına izin verilmemişti. Trabzonspor Anorthosis'e 3-1 mağlup olmuş, Trabzon'daki maçta ise 1-0 galip gelmesine rağmen elenmekten kurtulamamıştı.

ÖNCE RADOS SONRA LARNAKA

2006-2007 sezonunda UEFA Kupası eleme turunda yine bir Güney Kıbrıs ekibi Apoel ile eşleşen bordo-mavililer, bu kez Yunanistan'ın Olimpic Havayolları'na ait özel uçakla Trabzon'dan havalanmış, Türkiye'den Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne direkt uçuş olmaması nedeniyle Rodos'a inerek havalimanında bir süre bekledikten sonra Ada'ya ulaşmıştı. Trabzonspor, Apoel maçında da Türk taraftarlar bayraklarıyla bordo-mavilileri desteklemişti. Trabzonspor, Apoel'i 1-1 ve 1-0'lık sonuçlarla eledi.

YOLCULUK YARIN

19 Eylül Perşembe günü Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apollon Limassol ile karşılaşacak olan Trabzonspor bu maç için yarın saat 08.40'ta Trabzonspor, Apollon Limassol müsabakası içinde aynı yol haritasını izleyecek. Sabah saat 08.40'ta Trabzon'dan havalanacak olan bordo-mavili kafile ilk olarak Yunanistan'ın Rodos adasına, arından yine havayolu ile Larnaka'ya inecek. Bordo-mavili takım maçın ardından aynı güzergah ile Trabzon'a dönecek. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kıbrıs Rum Kesimi Güney Kıbrıs Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title