Haberler

Trabzonspor Dış Dünyaya Kapılarını Kapattı

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaparak girmek isteyen Trabzonspor dış dünyaya kapılarını kapattı.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaparak girmek isteyen Trabzonspor dış dünyaya kapılarını kapattı. Teknik direktör Ersun Yanal, fizik ve taktik yönden takımı üst seviyeye çıkarmak için yoğun çaba harcıyor.

Devre arası hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sürdüren Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında 23 Ocak Cuma günü evinde konuk edeceği Sivasspor maçı hazırlıklarını basına ve taraftara kapalı olarak sürdürüyor. Devre arası hazırlık dönemini sakat ve milli takım kamplarında bulunan oyuncular nedeniyle eksik sürdüren teknik direktör Ersun Yanal ise mevcut kadrodaki oyuncularını taktik ve fizik olarak tam kapasite hazırlamaya çalışıyor. Ligdeki istikrarsız performansını sonlandırmak ve Sivasspor maçıyla yeniden yükselişe geçmek için kolları sıvayan Karadeniz ekibi, taraftarı önünde alacağı galibiyetle geriye düştüğü zirve yarışında yeniden moral bulmak istiyor.

TRABZONSPOR'UN YOL HARİTASI ŞEKİLLENECEK

Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 23 Ocak - 8 Şubat tarihleri arasında oynayacağı 5 maç Trabzonspor'un bu sezonki yol haritasını büyük bir ölçüde belirlemiş olacak. 23 Ocak Sivasspor (Lig), 27 Ocak Keçiörengücü (Kupa), 1 Şubat Kayseri Erciyesspor (Lig), 5 Şubat Akhisar Belediyespor (Kupa) ve 8 Şubat Fenerbahçe (Lig) ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu maçların sonuçlarına göre ligdeki ve kupadaki kaderini şekillendirecek. Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının ilk 3 maçında hesaba 9 puan koyan Trabzonspor, söz konusu puanları elde etmesi durumunda zirve yarışına yeniden ortak olabilecek. Karadeniz ekibi kupa maçlarında alacağı bir galibiyetle ise bir üst tura çıkmayı garantilemiş olacak.

YANAL'DAN TERAPİ

Sakat ve milli takım kamplarında bulunan oyuncularından yoksun olarak devre arası hazırlıklarını sürdüren bordo-mavililerde teknik direktör Ersun Yanal, taktik ve fizik olarak oyuncuları bu maçlara hazırlarken, moral ve motivasyonu üst seviyede tutmak için de oyuncularıyla bir araya gelerek konuşmalar yapıyor. Antrenmanlarda oyuncularını yakın markaja alan Yanal, oynayacakları 5 maçtan yara almadan çıkmaları halinde ilerleyen haftalara daha diri ve güçlü bir takım olarak çıkabileceklerine vurgu yapıyor. Ligde, kendi sahalarında oynayacakları Sivasspor ve Kayseri Erciyespor galibiyetlerinin kendilerini yukarılara taşıyacağını, deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçını kazanmaları halinde ise yeniden yarışa ortak olma adına büyük bir moral yakalayacaklarını belirtiyor. Saha içinde ve dışında herkesin birbirine yardımcı olması gerektiğini anlatan Yanal, sıkıntıların paylaşılmasıyla aşılabileceğine vurgu yapıyor.

KADRODA ZORUNLU DEĞİŞİM

Trabzonspor'da sakat ve milli takım kamplarında yer alan oyuncular nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal, zorunlu değişime gidecek. Oyuncular hakkında son kararı kurmaylarıyla birlikte yapacağı toplantılarda karara bağlayacak olan Yanal'ın, devre arası transfer döneminde kadroya dahil edilen kaleci Hakan Arıkan ve savunma oyuncusu Uğur Demirok ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.

YILLIK ÜCRETLER TRANSFERDE SIKINTIYA SOKUYOR

Trabzonspor'da, transfer ettiği ancak sonrasında kadroda düşünmediği oyunculara ödediği yıllık ücretler başına bela oldu. Karadeniz ekibi büyük umutlarla kadrosuna kattığı ancak beklediği verimi alamamasından ötürü kadroda düşünmeyip göndermek istediği oyuncuları göndermek sıkıntı yaşıyor. Bunun en büyük nedeni ise oyuncuların almış olduğu yıllık ücretler gösteriliyor. Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Aykut Demir gibi isimleri transferde kullanmak isteyen Trabzonspor, oyuncularına ödemiş olduğu yıllık ücretleri başka bir takım ödemeyi kabul etmeyince takımda kalmayı kendi açılarından daha doğru buluyorlar.

ALİ SÜRMEN DİVAN BAŞKANLIĞINA ADAY

Öte yandan, Trabzonspor eski yönetim kurulu üyesi Ali Sürmen, 14 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Trabzonspor Divan Başkanlık seçiminde başkan adayı olduğunu açıkladı. Sürmen, ilerleyen günlerde neden aday olduğu konusunda geniş bir açıklamada bulunacağını belirtti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ersun Yanal Trabzonspor Sivasspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title