Haberler

Trabzonspor'da "2. Halilhodzic Dönemi" Kısa Sürdü

Bordo mavili kulüp ile 15 Temmuz'da 2 yıllık sözleşme imzalayarak ikinci kez göreve gelen Vahid Halilhodzic, sadece 116 gün takımın başında kaldı Karadeniz ekibi, Halilhodzic yönetiminde 14 resmi maçta, 4 galibiyet, 8 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.

Trabzonspor'da ikinci Vahid Halilhodzic dönemi kısa sürdü. Trabzonspor'un sözleşmesini karşılıklı olarak feshetme konusunda anlaştığı teknik direktör Halilhodzic'in görevi, 116 gün sürdü.

Bordo mavili kulüp ile 15 Temmuz'da 2 yıllık sözleşme imzalayarak ikinci kez göreve gelen Halilhodzic, sadece 116 gün takımın başında kaldı.

Karadeniz ekibinde, 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve 8 aylık çalışmanın ardından ayrılan Halilhodzic, 8 sezon sonra geldiği ekipte bu kez de yaklaşık 4 ay çalışabildi.

-22 transfer yapıldı

Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodzic döneminde kadrosuna 22 oyuncu kattı.

Halilhodziç ile anlaşmadan önce Galatasaray'dan Salih Dursun, Wolfsburg'dan Ferhat Yazgan, Bandırmaspor'dan Kurtuluş Yurt, Gaziantepspor'dan Turgut Doğan Şahin, Altınordu'dan Gökhan Karadeniz, Orduspor'dan Anıl Taşdemir, Ajax'tan Serhat Çakmak, Elazığspor'dan Serdar Gürler, Deniz Yılmaz ve 1461 Trabzon'dan Yusuf Erdoğan olmak üzere 10 futbolcuyla anlaşan bordo mavili takım, Boşnak teknik adamın raporu doğrultusunda transfere hız verdi.

Deneyimli teknik adamın, Avusturya kampında Augusburg ile oynanan maçtan sonra "yakın bir zamanda 10  oyuncu transferi bekliyorum. Bu değişiklik acil bir şekilde gerçekleşmezse takımda kalmayacağım" şeklindeki açıklamalarının ardından yönetim kurulu, kadroya 12 futbolcu daha kattı.

Bordo mavililer, Halilhodzic ile anlaşma imzaladıktan sonra İngiltere'nin Watford takımından Essaid Belkalem, Benfica'dan Oscar Cardozo, Monaco'da sözleşmesini fesheden Carl Medjani, Fransa'nın Guingamp takımından Fatih Atik, Antalyaspor'dan Musa Nizam, Kardemir Karabükspor'dan İshak Doğan, Milan'dan Kevin Constant, Kayserispor'dan Sefa Yılmaz, Werder Bremen'den Mehmet Ekici, Spartak Moskova'dan Majeed Waris, Guignhamp'tan Mustapha Yatabare ve Olympiacos'tan Avraam Papadopulos'u kadrosuna dahil etti.

-14 resmi maç oynandı

Bordo mavili takım, Boşnak teknik adam yönetiminde bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de olmak üzere 14 resmi karşılaşmaya çıktı.

En son Lokeren karşısında sahadan 1-1'lik sonuçla ayrılan Karadeniz ekibi, 14 maçta, 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 mağlubiyet kaydetti.

Trabzonspor, Vahid Halilhodzic yönetiminde yüzde 22'lik bir galibiyet oranı yakalayabildi.

-40 sezonun en kötü dönemi

Trabzonspor, Halilhodzic ile son 40 sezonun en başarısız dönemini yaşadı.

Kuruluşunun ardından, 1967-1968 sezonunda mücadele etmeye başladığı İkinci Lig'de 1973-74 sezonunda şampiyon olan bordo mavili takım, Süper Lig'e yükseldiği 1974-75 sezonundan bu yana en kötü ilk 8 haftayı geride bıraktı.

1974-75 sezonunun ilk 8 haftasında 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 8 puan toplayan Karadeniz ekibi, bu sezon yine ilk 8 haftada 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgiyle 9 puan toplayarak 12. sırada kendine yer buldu ve ligdeki en kötü ikinci dönemini geçirdi.

-Avrupa maçları

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde 6 maçta, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov karşısında 0-0 ve 2-0'lık sonuçlarla turu geçerek gruplara kalan bordo mavililer, grupta ise 4 maçta, 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti.

-Üst üste 3 maç kazanamadı

Bordo mavili takım, Halilhodzic yönetiminde bu sezon en fazla 3 kez üst üste mağlup oldu.

Karadeniz ekibi, 10. maçında Mersin İdmanyurdu (3-1) ve 11'inci maçı olan Lokeren maçında (2-0) olmak üzere en çok 2 hafta üst üste kazandı.

-Trabzonspor'un 14 karşılaşması

Trabzonspor'un Halilhodzic yönetiminde bu sezon oynadığı 14 karşılaşma ve alınan sonuçlar şöyle:

Trabzonspor-Rostov: 2-0

Rostov-Trabzonspor: 0-0

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor:  0-0

Trabzonspor-Fenerbahçe: 0-0

Metalist Kharkiv-Trabzonspor: 1-2

İstanbul Başakşehirspor-Trabzonspor:  1-1

Trabzonspor-Kasımpaşa: 1-1

Trabzonspor-Legia Varşova: 0-1

Kardemir Karabükspor-Trabzonspor: 3-0

Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu: 3-1

Trabzonspor-Lokoren: 2-0

Trabzonspor-Gaziantepspor: 4-4

Akhisar Belediyespor: 1-1

Lokeren-Trabzonspor: 1-1 - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title