Haberler

Trabzonlular Dayanışma ve Yardımlaşma Gecesi

Adana Trabzonlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Dayanışma ve Kaynaşma Gecesi’nde Trabzonlular gönüllerince eğlendi.

Adana Trabzonlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Dayanışma ve Kaynaşma Gecesi'nde Trabzonlular gönüllerince eğlendi.

Sular V.İ.P'te gerçekleştirilen gecede Trabzonlular hem eğlendiler hem de hasret giderdiler. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkan adaylarından Abdullah Çalışkan, Azim Öztürk, Soner Çetin ve Ali Uğur Akbaş da gecede Trabzonluları yalnız bırakmadı.

Yöresel sanatçılardan Zeynep Birinci ve Tuncay Gargar, Karadeniz ezgileriyle konuklara Adana'da Trabzon havası yaşattı. Misafir sanatçı Adanalı Ali Turaç'da sevilen şarkılarını Trabzonlular için seslendirdi. Konserlerin ardından horonlarla gönüllerince eğlenen Trabzonlulara yöresel Akçabat köftesi ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Adana Trabzonlular Derneği Başkanı Ali Rıza Birinci, "Biz Trabzonlular her nerede yaşarsak yaşayalım, yaşadığımız yere uyum sağlamamızın yanı sıra asla özümüzü örf ve ananelerimizi kaybetmeyiz. Böyle etkinliklerle bir araya gelerek birlik ve beraberlik içinde dayanışma örneği sergileriz. Bizi yalnız bırakmayarak bu mutluluğumuzu paylaşan tüm Adanalı dostlarımıza ve Trabzonlu hemşerilerimize sonsuz teşekkür ederiz. Bize her yer Trabzon" dedi.

Gecenin en ilginç gösterisini Adana'da yaşayan Trabzonlu sihirbaz Buhara sergiledi. Buhara, yaptığı illizyon gösterileriyle özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Geç saatlere kadar süren gecede bol bol horon tepen konuklar doyasıya eğlendi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Hüseyin Sözlü Erhan Güngör Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title