Haberler

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Kozoğlu Fındık Hasadını Değerlendirdi

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, şu an görünen tablo itibariyle belirlenen rekoltenin de altında fındık hasadının gerçekleştiğini söyledi.

Fındıkta rekoltenin bundan sonra 15 Temmuz'dan sonra belirlenmesinin daha uygun olacağını belirten Kozoğlu, doğal olaylardan ötürü fındığın kaybolduğunu kaydetti. Kozoğlu "Temmuz ayından önce görünen fındık miktarı olmadı. Dalda bir şeyler görüldü ancak gerek küllenme hastalığı, gerek iklim şartlarından ötürü fındıkta beklenen randıman olmadı. Rekoltenin bana göre Temmuz'un 15'inden sonra belirlenmesi gerekiyordu. Çünkü Temmuz ayında önemli bir dökülme oluyor. Rekoltenin daha isabetli olabilmesi için Temmuz'un 15'inden sonra yapılması bundan sonraki yıllar için daha iyi olacaktır. Tarım Bakanlığı'nın yaptığı rekolte doğrudur ancak arada 15-20 gün gibi bir sürü var. O arada doğal olaylardan (yağmurdan, küllenmeden, kuraktan) dolayı dökülmeler yaşandı. Şu anki tablo rekoltenin altında fındık hasadının gerçekleşeceği görülüyor. Vatandaşlarla sürekli görüşüyoruz. Kimisi bize 'Geçen sene bahçeden zülüf olarak 18 çuval topladım bu sene de 6 çuval toplayamadım' diyor. Vatandaşın 22 dönüm fındık bahçesi var, 200 kilo fındık toplayamıyor. Ordu'nun rekoltesi 210 binden 115 bine düştü, Giresun'da yarıdan aşağı düştü, Trabzon'da fındıklarda bayağı hasar var. Trabzon'da daha önce yevmiyeci arabaları gider gelirdi. Vatandaş köylere fındık toplamaya giderdi. Şimdi böyle bir trafikte yok artık. Fındık olmadığı için üretici kendi fındığını kendi topluyor. Bu sene üretici fındık konusunda mağdur olacak, fındık yok" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Trabzon Arsin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title