Haberler

Trabzon Valisi Öz, Kız Öğrenci Yurdunu Ziyaret Etti

Güncelleme:

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti.

Ziyarete, Vali Öz'ün yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Onur, TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek ile iş adamı Erol Tuna da katıldı.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Öz, "Burada güzel bir barınma ve geleceğe hazırlanma imkanı var. Öğrencilerimizin bu güzel imkanlardan yararlanarak geleceğe hazırlanması önemli. Bu yapının oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak öğrencilerimizin bazı talepleri oluyor. Yurda ulaşım konusunda bazı sıkıntılar var. Belli saatlerde servis konulursa bu sıkıntıların aşılacağına inanıyorum. Ayrıca yurda gelişte güzergahın aydınlatılması için de tedbirler alınacak" dedi.

Trabzon'un eğitim kenti olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden Öz, "Üniversiteleriyle, diğer okullarımızla iyi bir eğitim altyapısı var. İşbirliği içersinde Trabzon'u eğitim alanında daha güzel noktalara taşıyacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise öğrencilerin ulaşım, sosyal tesislerden yararlanma ve diğer aktiviteler konusunda belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, "Sizler bizim yarınlarımız ve güvencemizsiniz. Sizlerin iyi yetiştirilmesi bu bakımdan çok önemli. Trabzon Belediyesi olarak sorunlarınızın çözülmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek ise Türk Eğitim Vakfının, üniversite okumaya gelen genç kızların çağdaş, güvenli ve konforlu ortamlarda barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu şubeyi Trabzon'da açtıklarını belirterek, Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdunun 250 yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Vali ve beraberindekiler daha sonra yurt binasındaki birimleri gezerek incelemelerde bulundu. TEV Trabzon Şube Başkanı Melek, ziyaretin anısına Vali Öz ve beraberindekilere plaket takdim etti. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Abdil Celil Öz Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title