Haberler

Trabzon Valiliği Ziyaretleri

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, birliklerini denetlemek için Trabzon’a gelen 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ı makamında kabul etti.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, birliklerini denetlemek için Trabzon'a gelen 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ı makamında kabul etti.

Valilik şeref defterinin imzalanmasının ardından Orgeneral Savaş ile bir süre görüşen Vali Öz, "Trabzon bölgenin tarih ve medeniyet kenti olmakla birlikte aynı zamanda ticaret ve turizm merkezidir. Giderek bu pozisyonunu daha da güçlendiriyor" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt savunmasında önemli görev icra ettiğini ifade eden Vali Öz, "İlimizde Tugay komutanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Deniz Komutanlığımız, Jandarma teşkilatımız bölgede Türk silahlı kuvvetlerin bir unsuru olarak önemli görevler yapıyor. Bu hizmetlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

Vali Öz, ziyaretin anısına Orgeneral Savaş'a gümüş telkari işlemeli gemi maketi hediye ederken, komutan da hediyesini takdim etti.

KTÜ MADEN DERNEĞİ'NDEN VALİ ÖZ'E ZİYARET

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güneş ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Madenciliğin insan tarihinin gelişmesine yön veren bir sektör olduğunu söyleyen Vali Öz, "Madencilik sektörü geldiğimiz noktada dünyadaki rekabetin en önemli alanlarından bir tanesidir. Zaman zaman dünyadaki rekabet ve gelişmeyle birlikte sektörün hem genelinde hem de belirli alanlarında iniş ve çıkışlar yaşanmaktadır. Fiyatlar yükseldiği zaman rezervler daha çok kullanılıyor ve daha rantabl hale geliyor. Fiyatlar biraz düştüğünde ise rantablı ve ekonomik olmuyor bazı kaynaklar kullanılamıyor. Her bölgenin genel olarak belli madenlerde avantajları ve zenginlikleri var. Bölgemiz madencilik bakımından çok zengin olmasa da tamamen maden açısından mahrum bir bölge değil. Dediğimiz şartlarda olmasa da rezervleri olan bölgelerden birisidir" dedi.

"Türkiye bu zenginliğini aslında bu güne kadar çok etkin kullanabilmiş değil" diyen Vali Öz, "Madenlerimizi genelde ham madde olarak ya da yarı mamul madde olarak pazarlama durumundayız. Bunun işlenmesiyle ilgili önemli araştırma, geliştirme faaliyetlerimiz var. Yapılan çalışmalarımızı madenin işlenmesi boyutunda da değerlendirmek lazım. Şehrimizde bu anlamda çalışmaların olması böyle bir derneğin bulunması, Maden Teknik Arama Enstitüsü'nün şehrimizde bölge müdürlüğünün olması, yetişmiş insan gücünün var olması ve bölgenin aynı zamanda ihracat kapısı olarak önemli bir potansiyelinin olması şehrimizde yapılan çalışmaların gerekliliğini ortaya koyuyor. Bunlarla birlikte konferanslar ve seminerlerle bu konu değerlendirilip geliştirilirse hem ülke hem de bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlamış oluruz. Bu anlamda hem üniversitemizin bölümle ilgili çalışmaları hem de dernek çalışmaları için sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Görüşmede Vali Öz'e dernek başkanı ve beraberindekiler dernekleri hakkında bilgiler verdi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trabzon Valiliği Abdil Celil Öz Serdar Savaş Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title