Haberler

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Trabzon'da Anıldı

Güncelleme:

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında şehit edilişinin 1. yıl dönümü nedeniyle Trabzon Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Trabzon'da anıldı

VIDEO YOK

İSTANBUL Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında şehit edilişinin 1. yıl dönümü nedeniyle Trabzon Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi.

Törene, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut'un yanı sıra adliyede görev yapan hakimler, savcılar, adliye personeli ve Trabzon Barosu'na mensup birçok avukat katıldı.

Törende konuşan Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, sınıf arkadaşı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, 1 sene önce bugün öğle saatlerinde, İstanbul Adliyesi Çağlayan yerleşkesinde saldırıya maruz kalarak şehit düştüğünü hatırlattı ve şunları söyledi:

'Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, yaptığı görev dolayısıyla hainlerin ve kalleşlerin saldırısına maruz kalmış, önce rehin alınmış, ilerleyen saatte teröristlerin silahından çıkan kurşunla şehit olmuştur. Yargı olarak bu aldığımız ilk darbe değildir. Daha öncede benzer şekilde yargı mensuplarına yönelik saldırılar olmuştu. Ama ilk defa görevinin başında ve yaptığı görevle bağlantılı bir yerde bir Cumhuriyet Savcısı görevi dolayısıyla şehit oldu. Aslında buradan birçok mesaj almak gerekiyor. Sonuçta adalet sarayları, adalet kurumları, mahkemeler insanlarımızın en son başvurmak zorunda oldukları, artık gidecek kapısının kalmadığı ve 'Ben hakkımı ancak burada elde edebilirim' diyerek başvurdukları yerdir. Dünyanın her tarafından kabul gören bir anlayışla çocuklara, kadınlara dokunulmadığı gibi yargı mensuplarına da dokunulmaz gibi bir anlayış var. Buna rağmen hain eller, hain düşünceler yargıya karşı ve yargı özelinde milletimize karşı böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiler. Bir arkadaşımızı şehit verdik. Tabi ki çok üzüntülüyüz.?

TOPLUMUN BÜTÜN KESİMİNE ADALET DAĞITMAKLA MEŞGULÜZ

Cumhuriyet Başsavcısı Kutanoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

'Bizler görevimizi yaparken toplumun bütün kesimlerine adalet dağıtmakla meşgulüz. Terörist içinde adalet öngörüyoruz. O da insan, o da Allah'ın yarattığı bir kul. Ancak eylem ve işlemleri, davranışları suç teşkil ediyorsa eyleminin karşılığını vermek de elbette ki bizim görevimiz. Teröre ve terörist eylemlere karşı duruşumuzu dün olduğu gibi bugünde, yarında kararlı bir şekilde göstereceğiz. Böyle bir coğrafyada yaşıyorsanız ister istemez ulusumuzun egemenliğini ortadan kaldırıcı girişimler olacaktır. 1071'den beri bu saldırılar oldu, yakın dönemde de oldu. Bundan sonrada, inşallah olmaz ama maalesef böyle güzel bir yerde yaşıyorsanız herkesin gözü burada. Dolayısıyla herkesin dikkatli olması gerekiyor. Artık herkesin, terörist eylemde bulunan kişi veya gruplara karşı değişik sebeplerle, 'Bu bana yakın' anlayışından vazgeçmesi gerekiyor. Yani herkesin, 'Benim teröristim iyidir' anlayışından vazgeçip terörist eylemi, suç teşkil eden eylemi kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin, ona karşı bir duruş sergilemesi gereği ortaya çıkıyor. Belki bu gibi acı olaylar bunları hatırlatmak için bir vesile, sebep olur. ?

KARARLI BİR TERÖRLE MÜCADELE HAREKETİ VAR

Son dönemde güneydoğu bölgesinde yapılan operasyonlara değinerek konuşmasını sürdüren Cumhuriyet Başsavcısı Kutanoğlu, 'Güneydoğu'da kararlı bir temizlik hareketi var. Bunu yaparken vatandaşı kazanma merkezli ama terörle mücadeleyi en üst seviyede, yargı kurumlarıyla, güvenlik kurumlarıyla, idari kurumlarla koordineli bir şekilde yapan çok güzel ve net bir anlayış var. Artık ülkede şiddetin bitmesini istiyoruz. Şiddet kime karşı olursa olsun, neye karşı olursa olsun, sadece yargı mensuplarına karşı olması da önemli değil, sağlık çalışanlarına, eğitim çalışanlarına, serbest teşebbüse karşı, iş dünyasına karşı, kime olursa olsun şiddetin her türüne karşı bir duruş sergilememiz gerekiyor. Ben bu vesileyle rahmetli savcımız Mehmet Selim Kiraz özelinde, geçmişte şehit verdiğimiz bütün yargı mensuplarına, bütün kamu görevlilerine, yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yargı mensupları olarak şiddete ve teröre karşı kararlı duruşumuzu asla değiştirmeden, buna karşı mücadeleyi en üst seviyede yapacağımızı herkes bilsin. Herkes bunun farkında olsun. Bu konuda herkesin, bütün yurttaşlarımızın da duyarlılık göstermesini arzu ediyorum. Dün, belki geçen sene bugün meydana gelen olayın intikamını almak için Tunceli Adliyesi'ne saldırı düzenlemek isteyen ve etkisiz hale getirilen terörist eylem dolayısıyla Tunceli'de bulunan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah hepimizi korusun' diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmanın sonunda şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit yargı mensupları ve bütün şehitler için tarafından Fatiha okundu.

Görüntü sıralaması

Adliye önünden görüntler

Başsavcı Kutanoğlu'nun konuşması

Detaylar

KJ: Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Selim Kiraz İstanbul Adliyesi Mustafa Akbulut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title