Haberler

Trabzon OSB'ler ile Büyüyor

Güncelleme:

Trabzon Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette bulunan 83 işletmede 4 bin 100 istihdam gerçekleşti.

Bin dönüm alan üzerine kurulu Trabzon Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette bulunan 83 işletmede 4 bin 100 istihdam gerçekleşti. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ilk organizenin dolduğunu, diğer üç organizeye örnek teşkil ettiğini belirterek Beşikdüzü'nün ardından Akçaabat OSB'nin de üretim ve istihdam merkezi haline dönüşeceğini söyledi.

Vakfıkebir OSB'nin istihdam sorununun aşılmaya çalıştığını, Trabzon'da nüfusun dörtte birine bir OSB düştüğünü aktaran

Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret eden Trabzon Organize Sanayi Bölgesi (TOSBOL) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu beraberinde Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı, Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan, Başkan Yardımcısı Zeki Sarialioğlu yürütülen çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

TOSBOL Başkanı Ahmet Alemdaroğlu, 23-27 Mayıs 2012 tarihlerinde Kenya'ya düzenlenen iş gezisinde yapılan iş bağlantılarının gerçekleşmeye başladığını belirterek, ilk parti malların sevkiyatının Trabzon'dan Kenya'ya yapılmakta olduğunu söyledi.

TTSO'nun yurt dışı fuarlara daha aktif katılım yapmasını isteyen Alemdaroğlu, "Dış pazarlara üyelerimizi yönlendirmeliyiz. Fuarlara ve iş görüşmeleri programlarına ortaklaşa gidelim." dedi.

Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon OSB'nin başarı sağlamasının ildeki diğer OSB'lerin kurulmasını ve hızla dolmasını tetiklediğini ifade etti.

Trabzon OSB'de 91 firmanın 83'ünün faaliyette geçmesinin başarı olduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, "Bu ilk OSB'de faaliyette bulunan fabrikaların kapasitelerini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. . Beşikdüzü OSB'de ise yatırımlarını tamamlayan firmalar birer birer üretime geçmektedir. Bunun yanı sıra yeni teşvik sistemi ile ilimize kazandırılacak yatırımlar içinde altyapısı tamamlanmaya çalışan Akçaabat OSB bulunmaktadır. Yatırım arazisi taleplerini Akçaabat OSB için

almaktayız. " şeklinde konuştu.

Trabzon'un sanayi üretiminde yüksek paya sahip olan OSB'lerin dış pazarlara açılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Başkan Hacısalihoğlu şöyle konuştu. " Trabzon'da dünya ile rekabet yapabilen hatta bazı sektörlerde önde olan üretimlerimiz bulunmaktadır. Bu üretim gücümüzü ve kaliteyi dış pazarlarda daha etkili tanıtarak yeni bağlantılar sağlanmalı. İhracat artmalı. İstihdam çoğalmalı. 2011 yılındaki il bazındaki toplam ihracatımız 1 milyar 050 milyon dolardı. Türkiye 15. Olduk. İhracatımızın 180 milyon doları Trabzon OSB'den gerçekleşmişti. Bunun içinde yurt dışı fuar ve iş görüşmeleri programları üyelerimizin katılımı ile devam edecektir." dedi.

(EK

12.07.2012 16: 18: 30

TSI

NNNN - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Suat Hacısalihoğlu Akçaabat Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title