Haberler

Trabzon İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Trabzon İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Vali Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Vali Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik B Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, İŞKUR Müdürü Mustafa Sezgin, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile İl İstihdam Kurulu üyeleri katıldı.

Vali Öz, toplantıda 9 ayda yapılan çalışmaların genel bir değerlendirmesinin yapıldığını belirterek, "Kurulumuz gündeminde olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün mesleki-teknik okullarında açacağı veya kapatacağı bölümlerle ilgili teklifleri değerlendirdik. Bunun dışında istihdam garantili kurslarımız, iş başında eğitim ve diğer alanlarda yapılan çalışmalarda geldiğimiz noktaları ele aldık" dedi.

Bunun yanında 7-9 Kasım'da yapılacak İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Günü etkinliğinin değerlendirildiğini, hangi aşamada olduklarını, hangi faaliyetleri yapacaklarını ortaya koyduklarını anlatan Vali Öz, şunları söyledi:

"Bu toplantılarımız hem katılımcılar hem de yürütülen faaliyetler açısından her geçen gün biraz daha faaliyet alanı ve uygulama alanıyla büyük önem arz ediyor. Devletimizin ve hükümetimizin işsizlikle mücadeleye, istihdama verdiği önemin ışığında, özellikle de son yıllarda mesleki eğitim konusundaki yapılan çalışmalara vurgu yapma açısından önemli. Ayrıca kamuda, sivil toplum ve özel sektörde mesleki eğitimin geliştirilmesi konusundaki duyarlılığın artmasıyla bu masa etrafında bulunan bütün kurumlarımız kendi bünyelerinde bu anlamda yapılan çalışmaları masaya yatırıp değerlendirdik. Memleketimiz, bölgemiz ve ilimiz için çok önemli olan işsizlikle mücadele, istihdam ve piyasaların ihtiyaç duyduğu iş gücünün yetiştirilmesi, iş gücü arz ve talep dengesinin kurulması konusunda bu kurulun çalışmalarının ve bunun sahiplenerek geleceğe bakılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Burada aldığımız kararlar kurullarımızın uygulamalarına, projelerine ve faaliyetlerine yansıyacaktır." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Abdil Celil Öz Hüseyin Turan Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title