Haberler

Trabzon İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon’da tesis edilecek “Trabzon İçmesuyu Projesi”nde çalışmalar devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon'da tesis edilecek "Trabzon İçmesuyu Projesi"nde çalışmalar devam ediyor.

Trabzon'un içmesuyu ve arıtma sorununu çözüme kavuşturacak olan "Trabzon İçmesuyu Projesi"nin temeli 11 Ekim 2016 tarihinde Akçaabat'ta düzenlenen merasimle Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından atılmıştı.

Trabzon İçmesuyu İsale Hattı kapsamında, içmesuyu projesinin su kaynağı olan Atasu Barajı'ndan alınacak yılda 73 milyon m3 suyun, arıtma tesisi ve içmesuyu depolarına ulaştırılması maksadıyla 91,5 km uzunluğunda isale hattı, 14 adet içme suyu deposu, 8 adet terfi merkezi ile sanat yapıları inşa edilecek.

Toplam maliyeti 147 milyon 732 bin TL olan proje ile Trabzon'da içme suyu sorununun tarihe karışacağını vurgulayan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu " Trabzon'da yılda 73 milyon m³ kapasiteli, son derece modern ve şehrimize yakışır modern bir arıtma tesisi inşa edeceğiz. Projenin tamamlanması ile birlikte Trabzon önemli bir yatırım daha kazanmış olacak. Ayrıca, şehrin önemli bir sorununu daha çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.

2003 yılından bugüne kadar bakanlığına bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon'da 2 adet içme suyu tesisi inşa edildiğini kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Hizmete aldığımız bu tesislerle 315 bin kişi için yılda 60,23 milyon m3 içme suyu temin ediyoruz. 2019 yılı sonuna kadar 2 adet içme suyu tesisi daha tamamlanacak olup, toplamda 580 bin kişi için yılda 16 milyon m3 içme suyu sağlanacak. Bundan sonra da Trabzon için su yatırımlarında cimri olmayacağız" değerlendirmesinde bulundu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Akçaabat Trabzon Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title