Haberler

Trabzon'dan Mısır'a Destek Protestosu

Trabzon'da sivil toplum örgütleri, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gözaltında tutulması, Adeviyye Meydanı'nda yaşanan son olayları ve ölümleri protesto ettiler.

Trabzon'da sivil toplum örgütleri, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gözaltında tutulması, Adeviyye Meydanı'nda yaşanan son olayları ve ölümleri protesto ettiler.

Trabzon Belediyesi, Trabzon Sivil İnsiyatifi (Anadolu Gençlik Derneği, Araştırma Kültür Vakfı, Büyük Birlik Partisi, Hak-İş, İlim Yolcuları Derneği, Karadeniz Uluslar arası Öğrenci Derneği, Mazlumder, Memur-Sen, Şuurlu Öğretmenler Derneği ve Trabzon İHH üyelerinden oluşan bir grup, Atatürk Alanı Meydan Parkı önünde toplanarak Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gözaltına alınmasını protesto etti. Protestoya, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş da destek verdi.

'Mısır'da darbenin karşısında Müslüman kardeşlerimizin yanındayız', 'Adeviyye Onurumuzdur' yazılı pankart açarak, 'Katil ABD Ortadoğu'dan defol', 'Diren Mursi', 'Zorbalığa hayır, Mursi'ye evet' şeklinde sloganlar atarak Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi"nin gözaltına alınmasını protesto etti.

Protesto gösterisinde konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı konuşmada, Mısır'da insanların kendi kendini idare etme şeklinin ayaklar altına alındığını söyledi. Gümrükçüoğlu, "Biz Trabzon olarak, millet olarak bütün dünyaya haykırmak istiyoruz ki zulüm hiçbir zaman payidar olmamıştır ve olmayacaktır. Mısırdaki kardeşlerimizin her an her zaman yanındayız. Nerede kendi milletini katledenler varsa onların karşısında dik duruşumuzu, mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz. Bugün Mısırda, yine yarın Mısır'da hepimiz Adeviye'dekilerin yanındayız. Hürriyetin, temel hak ve özgürlüklerin yanındayız. İnsanların kendi kaderlerini tayin etmelerinin, seçilme ve seçmenin yanındayız. Suriye'deki katliamın karşısındayız. Mısırdaki katliamın karşısındayız. Her zaman ayakta olacağız. Oradaki kardeşlerimizle beraberiz. Bütün ümmet, bütün insanlık tek yürektir. Hürriyet, temel insan hak ve özgürlükleri ve katledilen insanların hesabını sormak için mücadelemiz bütün dünya coğrafyasında, Müslüman coğrafyasında ve insanlığın olduğu her yerde devam edecek. Allah hepinizden razı olsun. Burada bir Trabzon birlikteliği var" dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği Genel Sekreteri Yüksel Keleş ise halkı insanlık onuruna sahip çıkmaya çağırdıklarını belirterek, "Hem meşru yollardan seçilmiş bir cumhurbaşkanını gözaltına alıp akıbetini belirsiz kılacaksınız ve ülkedeki en büyük halk hareketine karşı darbe yapıp, sokak ortasında keskin nişancılarınızla, eli kanlı baltacılarla katliamlar işleyeceksiniz, hem de demokrasi havarisi kesileceksiniz! Biz Batının bu demokrasi söylemini, adeta puttan bir helva olarak yeri geldiğinde nasıl yediğini Bosna'da, Cezayir'de, Irak'ta, Afganistan'da ve İslam coğrafyasının daha birçok bölgesinden biliyoruz. Öte yandan, Mısır cuntasının ve ona yaslanarak sözde demokrasi-özgürlük naraları atan liberallerin, solcuların ve yargı diktasının darbeye direnen halka karşı giriştiği kıyımın boyutlarını acı ve endişeyle izliyoruz. Sadece Batı dünyası veya onların yerli işbirlikçileri değil, darbecilere destek olan birtakım Körfez ülkelerini de ibretle seyrediyoruz. Darbeye ve darbecilere destek veren tüm kişi, grup ve ülkeleri darbeye destek vererek yaptıkları ihanetten vazgeçmeye, halkın iradesine ve 'İnsanlık Onuru'na sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Adeviyye Meydanı Muhammed Mursi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title