Haberler

Trabzon'daki Sel ve Heyelanlarda Yaralar Sarılmaya Çalışılıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağış Trabzon’un farklı noktalarında heyelan olaylarının yaşanmasına neden oldu.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağış Trabzon'un farklı noktalarında heyelan olaylarının yaşanmasına neden oldu.

Dün akşam saatlerinde etkili olan yağıştan Trabzon'un Şalpazarı ilçesi ciddi şekilde etkilendi. İlçenin birçok noktasında heyelan olayı yaşanırken, Geyikli Mahallesi'nde önemli ölçüde maddi hasar meydana geldi. İlçede ayrıca Acısu ve Çamlıtepe mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede de heyelan olayı yaşandı. Acısu Mahallesi'nin ana yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapanırken Trabzon Büyükşehir Belediyesi 30 iş makinesi ile bölgeye müdahale etti. Aynı şekilde başta Geyikli olmak üzere Şalpazarı'nda heyelan olaylarının yaşandığı tüm bölgelere Büyükşehir Belediyesi tarafından anında müdahale edildi. Bölgede çalışmalara aralıksız olarak devam edilirken Büyükşehir Belediyesi ayrıca önceki günlerde heyelan olaylarının yaşandığı Trabzon'un Of, Hayrat ve Yomra ilçelerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan heyelan olayları ve sürdürülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, maddi kayıpların kısa sürede telafi edileceğini ifade ederken Şalpazarı'nın Doğancılar Mahallesi'nde kaza sonucu yaşanan ölüm olayının kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti. İlçenin Doğancılar Mahallesi'nde 76 yaşındaki İfakat Çoban'ın evinin önünde temizlik yapmak isterken kayma sonucu kafasını çarpması nedeniyle hayatını kaybettiğini öğrendiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Merhume annemize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile birlikte Şalpazarı'nda heyelan olaylarının yaşandığı başka Geyikli ve Acısu olmak üzere tüm mahallelerde incelemelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, "Heyelan olaylarından en çok Şalpazarı ilçemiz etkilenmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak Şalpazarı'mızın tüm mahallelerine müdahale etmiş durumdayız. Geyikli, Çamlıca, Acısu, Simenli ve Sütpınar mahallelerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Tüm çalışmalar tamamlanana kadar iş makinelerimiz buradan çıkmayacaktır. Sonrasında da istinat duvarı gibi, menfez gibi gerekli olan tüm çalışmalar çok kısa sürede yerine getirilerek heyelanın izleri ortadan kaldırılacaktır. Trabzon'umuzda önceki günlerde heyelan olaylarının yaşandığı bölgelerde de çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmalarımızı başta Karayollarımız ve DSİ olmak üzere ilgili kamu kurumlarımızla birlikte sürdürmekteyiz" diye konuştu.

İlçede sel ve heyelan olaylarından etkilenen tüm vatandaşlar tek tek görüşerek taleplerini alan Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Doğu Karadeniz Bölgesi'nde şiddetli yağış riskinin devam ettiğini hatırlatırken, vatandaşların sel ve heyelan olaylarına karşı dikkatli olmasını istedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Bölgesi Şalpazarı Geyikli Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title