Haberler

Trabzon'daki Sağanak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü ilçesinde etkili olan yağışa ilişkin, "Büyük bir maddi zarar var. Beşikdüzü'nün ilçe merkezinde hemen hemen tüm iş yerlerinin ve hatta konutların ilk katları ile iş yerlerindeki bodrum katlarındaki malzemeler zarar görmüştür" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü ilçesinde etkili olan yağışa ilişkin, "Büyük bir maddi zarar var. Beşikdüzü'nün ilçe merkezinde hemen hemen tüm iş yerlerinin ve hatta konutların ilk katları ile iş yerlerindeki bodrum katlarındaki malzemeler zarar görmüştür" dedi.

Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü ilçesinde şiddetli yağış sonrası zarar gören bölgelerde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Gümrükçüoğlu, ilçede etkili olan sağanak yağış sonrası birçok bölgede hasarın meydana geldiğini söyledi.

İlçede metrekareye 260 kilogram yağış düştüğü bilgisini veren Gümrükçüoğlu, "Hasarların toplamını, AFAD müdürlüğü tarafından raporlarının hazırlanması sonrasında devletimiz onları yerine getirecektir inşallah." diye konuştu.

Yarın itibariyle 24 saat çalışma esaslı ekiplerin temizleme çalışmalarını akşama kadar tamamlayacağını belirten Gümrükçüoğlu, "Beşikdüzü ilçe merkezinin herhangi bir yerinde can kaybı olmamakla beraber maalesef Ağaçlı ve Dolanlı Mahallemizde birer can kaybımız olmuştur. Aşırı yağış neticesinde meydana gelen heyelanla bu olay gerçekleşmiştir. Biri bayan biri erkek olmak üzere iki hemşehrimiz hayatını kaybetmiştir. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve bütün hemşehrilerimize başsağlığı diliyoruz." şeklinde konuştu.

İlçedeki mahallelerin birçok yerinde heyelanların meydana geldiğini vurgulan Gümrükçüoğlu, "Büyük bir maddi zarar var. Beşikdüzü'nün ilçe merkezinde hemen hemen tüm iş yerlerinin ve hatta konutların ilk katları ile iş yerlerindeki bodrum katlarındaki malzemeler zarar görmüştür. Ancak bilinmesini isteriz ki iş makinelerimiz önemli bir programla bir hafta içinde bütün bu yolların düzenlemesini tamamlamış olacaktır. Ulaşılmayan yerleri 24 saat içinde ulaşır hale getireceğimizin çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. Bütün Beşikdüzülülere, Trabzonlulara, vatanımıza ve milletimize geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

"Haber alınamayan hiçbir yerimiz yok" diyen Başkan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Ama Ağaçlı ve Dolanlı Mahallemizde yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki saatler içerisinde tamamen heyelanlar giderilerek yol açılmış olacaktır. Maalesef 260 kilogram metrekareye yağış düşmüştür. Bu son 5 yılın toplamından fazla. Yani son 5 yılın toplamından fazla olan yağış Beşikdüzümüzü işgal etmiş bulunmaktadır. 3 yıl kadar önce burada başka bir yağış olmuştu, ama bu onun dört misli ölçeğinde meydana gelmiş afet boyutunda önemli bir felakettir. Şimdi bu felaketin yaraları sarılacaktır. Devletimize, milletimize ve halkımıza güveniyoruz. Ancak can kayıpları geri gelmiyor."

Mahsur kalan baba ile 5 çocuğu kurtarıldı

Öte yandan, AFAD ekiplerinden alınan bilgiye göre, Şahmelik Mahallesi'nde ise aşırı yağış nedeniyle oluşan heyelan sonucunda evlerinde mahsur kalan baba ile 5 çocuğu kurtarıldı.

Ayrıca ilçe merkezinde de Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Beşikdüzü Belediyesi'ne bağlı iş makineleri tarafından hafriyat temizleme çalışmalarına devam ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Beşikdüzü Trabzon Ağaçlı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title