Haberler

Trabzon'daki Fabrika Yangını

Arsin Orfanize Sanayi Bölgesi'ndeki fındık fabrikasının fındık ayrıştırma bölümünde çıkan yangın, itfaiyenin çalışması sonucu söndürüldü Arsin Belediye Başkanı Şen: "Binanın büyük bölümü çöktü, en az 3 5 milyon liralık zarar var"

Trabzon'un Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir fındık fabrikasında çıkan yangın söndürüldü.

Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan ve yan yana 2 binası bulunan bir fındık fabrikasının, fındık ayrıştırma bölümünde gece çıkan yangın, Trabzon, Arsin, Araklı, Of ve Sürmene belediyelerine ait itfaiye ekipleri ve iş makinelerinin desteğiyle kontrol altına alındı.

Ekiplerin merdiven yardımıyla üsten su sıktıkları fabrikada alevler, yandaki 2 katlı entegre ve yönetim binasına sıçramadan sıralarında söndürüldü.

Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında fabrikanın yanan kısmının büyük bir bölümü çöktü. Yangın sırasında fabrika çalışanlarının yanan bölümdeki fındık çuvallarını uzaklaştırması dikkati çekti.

Olay yerine gelen Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle kontrol altına alınıp söndürüldüğünü söyledi.

Fabrikadaki soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Şen, "Fabrikadaki kabuklu fındık müthiş şekilde yanıyor. Sevindirici olan tek şey can kaybı olmaması ve yangının fabrikanın entegre binasına sıçramaması. Yanan kısımda çok miktarda kabuklu ve iç fındık vardı" diye konuştu.

Şen, fabrikanın yanan bölümünde büyük çapta hasar oluştuğunu belirterek, "Yangın çıkan kısım fabrikanın kabuklu fındığı ayrıştırma bölümü. Yangında binanın büyük bir bölümü çöktü, en az 3-5 milyon liralık zarar var. Yangının elektrik kontağından çıktığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Trabzon Arsin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title