Haberler

Trabzon'da Yapımı Devam Eden Akyazı Stadyumu

Trabzon Valisi Öz: "Akyazı Stadyumunu 2015 2016 futbol sezonunun açılışına yetiştirmek için için gayret gösteriyoruz" "Akyazı stadının alt yapı, çevre düzenlemesi, ulaşım ve benzeri imkanlarıyla Trabzonspor'a ve kentteki spor altyapısına en iyi şekilde hizmet etmesi için gayret gösteriyoruz"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yapımı devam eden Akyazı Stadyumunu 2015-2016 futbol sezonunun açılışına yetiştirmek için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Vali Öz, beraberindeki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, TOKİ ve AKSA Holding yetkilileriyle yapımı devam eden Akyazı stadyumunda incelemelerde bulundu.

Öz, inceleme öncesi yaptığı açıklamada, Akyazı spor kompleksinin yavaş yavaş toparlanarak şekillenmeye başladığını belirterek, ilgili kurum, kuruluş ve firma yetkilileriyle değerlendirme yapmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Trabzon'da yapımı devam eden Akyazı Stadyumu ve Spor Kompleksiyle alakalı zaman zaman değerlendirme toplantısı yaptıklarını hatırlatan Öz, "Bu çalışmaları çeşitli aşamalarda gerçekleştiriyoruz. Daha önce temel atma töreninde, Başbakanımız ve bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın  katılımıyla gerçekleştirdik. Çalışmalar üst düzey yetkililerimizce de takip edildi ve iyi bir noktaya geldi" dedi.

Öz, işin bundan sonraki süreçte daha iyi koordine edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Akyazı Stadının elektrik alt yapısının hazır hale getirilmesi, yol bağlantıları ve spor kompleksindeki yer alacak diğer tesislerin hizmete açılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.

Stadyumun ihale şartnamesindeki takviminin Kasım 2015 olduğunu da dile getiren Öz, şunları kaydetti:

"Müteahhit firma yetkilileriyle bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde stadyumun 2015 yılının temmuz ve ağustos ayı sonuna yetişmesini talep ettik. Akyazı Stadyumunu 2015-2016 futbol sezonunun açılışına yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Şu an bir aksilik olmazsa bu imkan sağlanacak gibi gözüküyor. Ağustos'u hedefliyoruz ama en kötü ihtimalle Kasım olacak. Ama öncelikle yol, elektrik, su ve kanalizasyon gibi konularda sonradan aksaklıklar ortaya çıkmasın ve süreçte tıkanıklık olmasın istiyoruz. İncelemelerdeki amacımız da o konuyu kurumlarımızla koordine etmektir."

Öz, tesisin bütün alt yapı çalışmalarını kurumlarla koordine edeceklerine dikkati çekerek, "Akyazı Stadının alt yapı, çevre düzenlemesi, ulaşım ve benzeri imkanlarıyla Trabzonspor'a ve kentteki spor altyapısına en iyi şekilde hizmet etmesi için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu ise Trabzon halkı adına yatırımla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini ifade ederek, belediye olarak alt yapı çalışmalarında ellerinden geleni yapmaya gayret göstereceklerini söyledi.

Açıklamaların ardından müteahhit firma yetkilileri, Karayolları ve TOKİ yetkilileri, yapımı devam eden Akyazı stadyumu ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akyazı spor Kompleksi

Trabzon Akyazı Stadyum ve Spor Kompleksi 41 bin 513 seyirci kapasitesine sahip Trabzon'un Akyazı sahilinde deniz dolgusu üzerine konumlanmıştır. Stadyumun yanı sıra Kamp Eğitim Merkezi, İl Gençlik ve Spor Merkezi bulunan komplekste,  geliş için bir yan yol ve raylı sistem ulaşım planlanmıştır. Projede stat oyun sahası dışında 2 doğal çim saha ve 5 halı saha mevcuttur." - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Abdil Celil Öz Trabzonspor Akyazı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title