Haberler

Trabzon'da Yağış Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Trabzon'un ilçelerinde yoğun sağanak yağış nedeniyle meydana gelen toprak kaymalarını yerinde inceleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, "Eksiksiz olarak iş başındayız. Mal zararı yerine konur, Allah'a (c.c.) çok şükür can kaybı yok" dedi.

Trabzon genelinde Cumartesi gününü Pazar gününü bağlayan gece başlayan ve dün, tüm gün boyunca devam eden yağışlar nedeniyle birçok noktada toprak kayması meydana geldi.

Yoğun yağışlar özellikle Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Maçka ve Akçaabat ilçelerinde etkili oldu. Heyelan nedeniyle Vakfıkebir'den Tonya'ya ulaşımı sağlayan yol trafiğe kapandı. Şalpazarı'na ulaşımı sağlayan yolda da meydana gelen toprak kayması nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor. Selden ötürü Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne, Karayolları'na, DSİ'ye ve ilçe belediyelerine ait toplam 120 makine ile 400 personel Şalpazarı, Vakfıkebir, Tonya ve Akçaabat ilçeleri başta olmak üzere aciliyet durumuna göre tüm ilçelerde çalışma yürütüyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de ilçelerde çalışmalara katkı veriyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu heyelan bölgelerinde incelemelerde bulundu. Yoğun sağanak altında çalışmaları denetleyen Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu, can kaybı yaşanmamasının sevinci içinde olduklarını kaydetti. Heyelan bölgesinde açıklamalarda bulunan Vali Öz: "Yoğun yağış dolaysısıyla ilimizin belli bölgelerinde lokal heyelanlar, bazı bölgelerimizde su taşkınları var. Tonya'da bir evimiz heyelanla yıkıldı. Ancak sevindirici tarafı can kaybımız yok. Hasarlar giderilecek. Yollarımızın bir kısmında geçici kapanmalar var. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyeleri, Karayolları ve DSİ ekipleri, kaymakamlarla birlikte olay yerlerindeler. Nerede sıkıntı varsa müdahale ediyoruz. ve kısa vadeli çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz yerde (Vakfıkebir-Tonya karayolu) Tonya'ya iki km kala büyük bir heyelan var. Yolumuz kapalı, Tonya'ya ulaşımı geçici olarak ara yollardan, servis yolarından temin edeceğiz ve yağışın azalması ile birlikte Karayolları ekiplerimiz gerekeni yapacaklar. Vatandaşlarımızın bu yağışlı havalarda tedbirli olmalarını istiyoruz. Dikkat etmelerini, mümkün olduğunca dere yataklarından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Bütün kurumlarımızla beraber çalışmaları yerinde takip ediyoruz. Akçaabat'ta çöken ulaşımda kullanılmayan tarihi köprü için restorasyon projemiz hazırdı. İnşallah orayı yine restore ederek şehrimize kazandıracağız."dedi.

2014 yılı içinde Trabzon'un il genelinin 4 kez yoğun yağış aldığını ifade Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, "Mal yerine konur, can kaybı yaşanmamasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Tüm kurumların yaraları en kısa sürede sarmak için seferber olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Sayın Valimize mülki amirimiz olarak çok teşekkür ediyoruz. Bir zat bizlerle birlikte sahadalar. Karayolları ve DSİ ekiplerimize de teşekkür ediyoruz. Yayla yollarından bir takım kapanma bilgisi ulaştı bizlere, hepsine iş makinesi gönderdik. Tonya, Şalpazarı, Akçaabat, Maçka ve Vakfıkebir ilçelerimizde gerek toprak kaymalarına gerek kapanan yollara müdahale ediyoruz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tonya'da yol kapalı. Çevre yolundan ilçeye ulaşılıyor. Küçük toprak kaymaları Şalpzarında da oldu. İskenderli'de heyelandan dolayı bir ev boşlatıldı. Orada hayvan mal varlığı boşaltılıyor. Maçka'da birkaç yerde küçük heyelanlar var. Akçaabat'ta bir köprünün bir ayağında çökme oldu. Onun dışında yıkılan iki küçük bağlantı köprüsü ulaşımda kullanılmıyordu. Can kaybı olmaması en büyük sevincimiz. İnşallah önümüzdeki iki üç gün içinde tüm tolları açacağız. Mal zararı yerine konur, Allah'a (c.c.) çok şükür can kaybı yoktur. Bütün çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İlçelerde zarar gören vatandaşlarımızın hayırlı sonuç alacak şekilde çalışmalara destek olmalarını istiyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Akçaabat Trabzon Tonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title