Haberler

Trabzon'da Sessiz Çığlık Eylemi

Güncelleme:

Trabzon'da her cumartesi günü yapılan 'Sessiz Çığlık' eylemi Atatürk Alanı Meydan Parkı içerisindeki gerçekleştirildi.

Trabzon'da her Cumartesi günü yapılan 'Sessiz Çığlık' eylemi Atatürk Alanı Meydan Parkı içerisindeki gerçekleştirildi.

Eylemde Ergenekon Davası'nda yargılanan İstanbul Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, bir konuşma yaparak dava sürecinde adil yargılanmadıklarını söyledi.

Trabzon'da daha önce Beşikdüzü ilçesinde Balyoz davası hükümlülerinden Trabzonlu Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için düzenlenen 'Sessiz Çığlık' protesto eylemi Atatürk Alanı Meydan Parkı önünde yapıldı.

Eylemde söz alan Ergenekon davası sanıklarından Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, tahliyesi sonrasında ilk kez Trabzon'a geldiğini hatırlattı. Hiçbir suçunun olmadığını belirten Alemdaroğlu, "Ergenekon oyunu tezgahlanmıştır. 5 Ağustos'ta hepimize bir takım cezalar verildi. Ben hiçbir suçu olmayan Türk vatandaşıyım. Bugüne kadar vatanım ve milletimin için her türlü çalışmayı yaptım. Bugüne kadar başarılı çalışmalarım sadece ve sadece mesleğimde değil diğer sosyokültürel alandaki çalışmalarımı bütün dünya biliyor. Dolayısıyla ben cezaevi ise cezaevi, cezam neyse gider çekerim. Dimdik durdum. Ben bu gücü Trabzonlulardan alıyorum. Trabzon'da doğup büyümekten kültüründen suyunu içmekten havasını teneffüs etmekten alıyorum. Ergenekon davası için çok açık söylüyorum 20 Ekim 2008'den itibaren 5 Ağustosa kadar bir çok duruşmaya katıldım, katılamadığım duruşmalarda da katılanlardan bilgi aldım. Adil yargılanma olmamıştır. Adil yargılama bugün için bütün dünyanın kabul ettiği temel insan hakkıdır" dedi.

Yeniden yargılanmayı istediklerin belirten Alemdaroğlu, "Onun için Anayasa Mahkemesi'nden dileğimiz, yeniden ve adil yargılanma istiyoruz. Ergenekon sanığı olarak da istiyoruz, Balyoz'dan içeride tutuklu bulunanların bir an önce dışarı çıkması için de istiyoruz. Ama hiçbir şekilde adil yargılanma olamayacak bağımsız, tarafsız mahkemelerde yagılanmayacaksak biz her türlü cezayı çekmeye razıyız. Ancak hiçbir zaman İmralı'dakiyle takas edilmek istemiyoruz. Hiç bir zaman katille aynı paralelde düşünülmek istemiyoruz. Ona sağlanan onunla birlikte affedilmeyi de istemiyoruz" diye konuştu.

Eylem yapılan duanın ardından son buldu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Alemdaroğlu Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title