Haberler

Trabzon'da Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor

Güncelleme:

Trabzon'un bazı ilçelerinde meydana gelen selin ve heyelanların tahrip ettiği yol, köprü ve diğer altyapı tesislerinde onarım çalışmaları devam ediyor.

Trabzon'da, kentin özellikle batı bölgesindeki Tonya, Şalpazarı, Vakfıkebir, Akçaabat ve Beşikdüzü ilçelerinde yoğun yağış nedeniyle meydana gelen selin ve heyelanların tahrip ettiği yol, köprü ve diğer altyapı tesislerinde onarım çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Vali Abdil Celil Öz, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaşanan sel tahribatı sonrası, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar, Karayolları, Devlet Su İşleri, Afet Acil Durum Müdürlüğü, ilçe belediyelerimiz ile diğer kurumlarımızın koordineli bir şekilde fedakarca yaptığı çalışmalar sonucu, eksiklikler hızlı bir şekilde gideriliyor" ifadesinde bulundu.

Selde yıkılan Akçaabat'taki tarihi Osman Baba Köprüsü'nün restorasyon projesinin hazırlanmış olduğunu belirten Öz, şunları kaydetti:

"Zaman ve mesai mefhumu gözetmeden çalışanlara teşekkür ediyorum. Ulaşıma kapanan Vakfıkebir, Tonya, Beşikdüzü, Şalpazarı ile Beşikdüzü, İskenderli Mahallesi ile Tonya kara yolları çok kısa bir sürede servis yollarından ulaşıma açılmıştır. Bu esnada ulaşımda kısa süreli bir aksama meydana gelmiştir. Bahse konu yollardan Beşikdüzü, İskenderli, Tonya yolu onarılarak ulaşıma açılmış olup, Vakfıkebir, Tonya ile Beşikdüzü, Şalpazarı kara yollarında tahrip olan bölümlerin yapılması için Karayolları şantiye müteahhitlerine yer teslimi yapılmış ve çalışmalar başlamıştır." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Şalpazarı Beşikdüzü Trabzon Tonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title