Haberler

Trabzon'da Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyüş Düzenlendi

Trabzon'da, Vali Abdil Celil Öz'ün katılımıyla, sağlıklı yaşam için yürüyüş gerçekleştirildi.

Trabzon'da, Vali Abdil Celil Öz'ün katılımıyla, sağlıklı yaşam için yürüyüş gerçekleştirildi.

Ayasofya Kavşağı'ndan Beşirli Mahallesi'ne kadar düzenlenen yürüyüşe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, sağlık personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada,  sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemli olduğunu vurgulayarak, "Bugün Trabzonlu hemşehrilerimizle güzel bir havada yürüyüş yapıyoruz. Hayatımız hep hareketle geçsin istiyoruz. Dengesiz beslenme, obezite bütün hastalıkların aslında kaynağıdır. Bunun bilincinde olarak bol bol yürüyelim, spor yapalım ki sağlıklı kalalım" dedi.

Tosun ise yürüyüşlerin kanserle de ilişkili olduğunu belirterek, bu yüzden kanser riskini azaltmak için bol bol yürüyüş yapılması gerektiğini ifade etti.

Hamzaoğlu da özellikle obezite başta olmak üzere kronik hastalıklarla mücadele etmek için fiziksel aktivitelerin arttırılması gerektiğini kaydetti.

Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş, katılımcılara meyve ikram edilmesi ile sona erdi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title