Haberler

Trabzon'da Kültür Sanat

"Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" ve "Islık Sever Max" adlı tiyatro oyunlarını sahneliyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Şahane Düğün",

"Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" ve "Islık Sever Max" adlı tiyatro oyunlarını sahneliyor.

Robin Hawdon'un yazdığı, Özcan Özer'in Türkçe'ye çevirdiği, Hakan Çimenser'in yönettiği "Şahane Düğün" adlı oyunda, Başak Anat Özcan, Emre Ön, Birkan Görgün, Şebnem Dokurel Topçuoğlu, Banu Manioğlu ve Elif Şeker Saka rol alıyor.

Dekoru Işın Mumcu, kostümleri Fatma Görgü, ışık tasarımı Yüksel Aymaz'a ait oyun, bugün ve yarın saat 20.00'da, 24 Mart Cumartesi günü ise saat 15.00 ve 20.00'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Nikahının kıyılacağı günün sabahında kaldığı otel odasında yanında hiç tanımadığı bir kadınla birlikte uyanan Bill'in yaşamından kesitler sunan oyunda, geceye dair hiçbir şey hatırlamayan Bill'in nişanlısı Rachel ile nikahının yapılacağı günde yaşanan karmaşa ve yanlış anlaşılmalar anlatılıyor.

Dario Fo'nun yazdığı, Füsun Demirel'in Türkçeye çevirdiği "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" adlı oyunun yönetmenliğini Mehmet Atay üstleniyor. Eserin dekoru Sinan Yardımedici, kostümleri Gülümser Erigür, ışık tasarımı Nihat Bahar, müzikleri ise Musa Göçmen tarafından hazırlandı.

Ersan Utku Ölmez, Ceyhun Gen, Fatih Topçuoğlu, Yavuz Topçuoğlu, Kadri Özcan, Uğur Keleş, Nazlı Ceren Agron ve Mehmet Fukul'un rol aldığı oyun, 27 Mart Salı saat 20.00'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverin beğenisine sunulacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu, ayrıca "Islık Sever Max" adlı çocuk oyununu da sahneliyor.

Carsten Krüger ve Volker Ludwig'in yazdığı, Meriç Gök'ün Türkçeye çevirdiği ve Birkan Görgün'ün yönettiği "Islık Sever Max" adlı oyunda Emre Ön, Sinem Bilgin, Dalya Filmci, Birkan Görgün ve Yavuz Topçuoğlu rol alıyor.

Dekor ve kostümleri Aytuğ Dereli, ışık tasarımı Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu'ya ait oyun, 25 Mart Pazar günü saat 13.30'da ve 28 Mart Çarşamba günü ise saat 13.00'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Oyunda, her gün aynı işleri büyük bir can sıkıntısı içerisinde yapan beş arkadaşın her zamanki gibi aynı yerde, aynı bankta oturmaları ve o sırada oradan geçmekte olan bir oyuncunun kendilerine bir teklif sunmasıyla gelişen olaylar konu ediliyor.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde, "Su Ebru" adlı ebru sergisi, 26 Mart Pazartesi günü açılacak. Ebru sanatçısı Nurcihan Velioğlu'nun öğrencileri Aydan Demet, Hülya Erdener, Oya Eren, Sevil Yıldırım, Nihan Engin ve İlhan Barutçu'nun çalışmalarının yer aldığı sergi, 31 Mart Cumartesi gününe kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde, "11 Renk Resim-Heykel" adlı sergi yer alıyor. Tolga Akalın, İrfan Bilgin, Mümin Candaş, Kenan Demir, Bora Dervişoğlu, Sezgin Erkol, Necati Seydi Ferahoğlu, Nurgül Ferahoğlu, Sebahattin Kılıç, Özgür Özmen ve Orhan Zafer'in eserlerinin yer aldığı sergi, 31 Mart Cumartesi gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

- TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Yavuz Topçuoğlu Birkan Görgün Kadri Özcan Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title