Haberler

Trabzon?da Kadınlardan Tepki Eylemi

Trabzon'da kadınlardan tepki eylemiTRABZON'da kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde eylem yaparak, kadına şiddete ve çocuk istismarına tepkilerini dile getirdi.

Trabzon'da kadınlardan tepki eylemi

TRABZON'da kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde eylem yaparak, kadına şiddete ve çocuk istismarına tepkilerini dile getirdi.

Trabzon Demokratik Kadın Platformu üyelerinin, 'Hür doğdum, hür yaşarım, kime ne kime ne' şarkısıyla Uzun Sokak'ta başlayan yürüyüşüne CHP, KESK, Halkevci Kadınlar, KARKAD-Der, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Gençlik Muhalefeti grupları da destek verdi. Yürüyüşte 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Erkek adalet değil, gerçek adalet', 'AKP elini bedenimden çek' diye sloganlar atıldı. 'Kadına şiddete ve çocuk istismarına karşı isyandayız' pankartı ile Atatürk Alanı'na gelen grup adına bildiriyi okuyan Esengül Yavuz, 'Kadın düşmanlarına karşı isyan ediyoruzö dedi ve şunları söyledi:

'Biz kadınlar her gün öldürülüyor, her gün tacize, tecavüze uğruyoruz. Ülkede çocuk istismarı her geçen gün artıyor. Kadına şiddet son zamanların en yüksek düzeye ulaştı. İktidar aralıksız olarak kadınlara saldırıyor, toplumda kadın düşmanlığı arttırılıyor. Bunlar yaşanırken bizlere, kadınlara düşen mücadele etmek. Yaşam hakkımız için, çocuklarımız için, ölmemek için, 'Bedenimiz de, bu hayatta bizim' demek için isyanı büyütmekte kararlıyız. Türkiye'nin dört bir yanından kadınlar olarak kadın dayanışması ile var olacağız ve kadın düşmanlarını öfkemizde boğacağız. İtaat yok, isyan var! Yaşasın kadın dayanışması.ö Grup, konuşmanın ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title