Haberler

Trabzon'da Gençler Yaşanabilir Bir Şehir Tasarlıyor

Trabzon’da gençler kültür ve sanat alanında geliştirecekleri projeleri ile yaşanabilir bir şehir tasavvuruna katkı için yola çıktı.

Trabzon'da gençler kültür ve sanat alanında geliştirecekleri projeleri ile yaşanabilir bir şehir tasavvuruna katkı için yola çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği ve Trabzon Ortahisar Düşünce Araştırma Derneği (TODA)'nin proje ortağı olduğu proje tanıtım toplantısında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç kendilerini gençlerin projelerini hayata geçirmekle mükellef addettiklerini söyledi.

Gençlerin yapacakları projelere her zaman destek vereceğini ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Geleceğimize imza atacak, geleceğimizi inşa edecek çok kıymetli gençlerimizin düşüncelerini projelendirmesi, şimdiki idareciler olarak da bizlerin bu projeleri hayata geçirebilmesi adına destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere tüm paydaşlarını tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Gerçekten bir belediye başkanı olarak gençlerin bir şeyler üretmesinden, soyadı Genç olan bir belediye başkanı olarak heyecan duyduğumu öncelikle ifade etmek istiyorum. Kardeşlerimizi yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Kültür ve sanat alanını tercih ettikleri için de ayrıca mutlu oldum. Tarihi, kültürü, sanatı önde olan, kadim bir şehir olan Trabzon'da belediye başkanlığı yapan bir arkadaşınız, bir ağabeyiniz olarak, bu konuyu önemsememiz gerektiğinin bilincinde olmamız gerektiğini düşündüm. Trabzon tarihi şehir diyoruz, kültür şehri diyoruz ve sanat şehri diyoruz. Ama kabul etmek lazım ki bu tarihi de, kültürü de, sanatı da maalesef örttük. Bunu kabul etmemiz lazım. Trabzon, tarihi şehirdir diyoruz. Ancak Trabzon'umuzun tarihi gerçekliklerini öne çıkartacak müzeler oluşturamadık mesela. En önemli tarihi dokunun yer aldığı Ortahisar bölgemizde, Yukarıhisar'da tarih yatıyor. Tarih orada bizi bekliyor. Oradaki binaların, plansız yapılaşmaların örttüğü bir tarih var. O nedenle ben bu projeden, özellikle kültür ve sanat alanının seçildiği için bir Belediye Başkanı olarak heyecan duydum" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE ŞEHRİMİZİN TARİHİNİ BİLECEĞİZ"

Trabzon'da mutlak surette turizmin ön plana çıkarılmasının gerekliliğine vurgu yapan başkan Genç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Altın kaplama yol da yapabiliriz. Çok güzel köprüler de yapabiliriz. Ama şehrin derinliğinden gelen ruhunu gelecek nesillere, bugün düşünecek olan gençlere ve onların ellerine sağlıklı bir şehir olarak bir miras olarak, koruyarak devretmek gibi bir yükümlülüğümüz var. O nedenle ben bu projeyi çok önemsedim. Bizim bu bağlamda düşündüğümüz ve ciddi proje olarak gördüğümüz ve seçilmeden önce de halkımızla paylaştığımız şu anda da üzerinde çalıştığımız Yukarıhisar bölgemizde, Yukarıhisar'ın içinde Komenos krallığının eserleri var. Tarih orada yatıyor. Oranın önce bir tarihi dokusunu öne çıkarmamız lazım. Ayrıca Cihan Padişahları olan 3 tane padişahımız Fatih Sultan Mehmed, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman Han'ın Trabzon'umuzda, bu şehirde izleri var. O izler de Ortahisar bölgemizde. Ben size şimdi sorsam Kanuni'nin doğduğu ev neresi diye, büyük oranda Kanuni Evi'ni göstereceksiniz. Ama Kanuni'nin orada doğmadığını çoğumuz bilmiyoruz. Önce bilgiye ihtiyacımız var. Önce şehrin tarihini bileceğiz. Ben 43 yıldır bu şehirde yaşayan, yaklaşık 20-30 yıldır da bu şehrin merkezinde yaşayan bir ağabeyiniz olarak, Komenos krallığından kalan Yukarıhisar bölgesini ilk kez bu sene gördüm. Onun için önce şehrimizi tanıyacağız. Ecdat, tarih ve diğer medeniyetler bize tarih olarak ne bıraktı önce onu bileceğiz."

"KANUNİ'NİN DOĞDUĞU EV ŞU ANKİ KANUNİ EVİ DEĞİL"

Trabzon'da doğru bilinen bir yanlışı da gözler önüne seren Genç "Kanuni'nin doğduğu ev, şu anki Kanuni Evi değil. Ortahisar'ın Saray Atik sokağımızda, Kanuni'nin doğdu ev orijinal olarak orada. Şu anda orijinal olarak o ev haliyle değil ama yeri orada. Yavuz Sultan Selim burada valilik yaptı. Hemen yanında da onun Vilayet Konağı var. Saray Atik dediğimiz saray var. O da şu anda fiilen yerinde yok ama o anki durumuna göre yapılabilir ve bunları Trabzon'a kazandırabiliriz. Neyi sağlamış oluruz, ciddi manada turist gelir şehrimize. Hem Yukarıhisar'da daha önceki medeniyetten kalan kalıntıları o dokuya halel getirmeden ortaya çıkartmak, hem de bizim ecdadımızın bıraktığı izleri ortaya çıkarmak, ciddi manada turist getirir. Şehrimiz bu yönüyle ortaya çıkar. Trabzon sanayi şehri değil. Turizmi ön plana çıkarmalıyız. Spor şehri olan bir şehiriz. Ama turizmden çokça istifade edebilecek zengin materyallerimiz var, değerlendirelim. İnşallah sizlerin üreteceğiniz projelerle, bu projeleri hayata geçirmekle kendini mükellef addeden bir Belediye Başkanı olarak inşallah güzel şeylere imza atarız. Çünkü bu şehir artısıyla da bizim şehrimiz, eksisiyle de bizim şehrimiz. Evvelce ne kadar güzel işler yapan veya yapmak niyetiyle çalışan yöneticilerimiz varsa hepsini takdirle, şükranla, minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kanuni Sultan Süleyman Ahmet Metin Genç Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title