Haberler

Trabzon'da Sokak Hayvanları İçin Bakım Merkezi Yapılıyor

Güncelleme:

Trabzon Belediye Başkanı, yapılacak sokak hayvanları bakım merkeziyle ilgili, "4 milyon 240 bin liraya mal olacak merkezin 2015 yılında tamamlanması planlanıyor." dedi.

Trabzon'da Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'nin yapımına başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, merkezin Çağlayan'da bulunan 84 dönümlük alan üzerine inşa edileceğini belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın da merkezin yapımına katkı sağladığını ifade etti.

İhaleyi alan firmanın merkezin yapımına başladığına işaret eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"4 milyon 240 bin liraya mal olacak merkezin 2015 yılında tamamlanması planlanıyor. Merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte Çukurçayır Mahallesi'ndeki barınakta bulunan ve geçtiğimiz aylarda meydana gelen heyelan sonucu tahliye edilerek Deliklitaş'ta oluşturulan geçici bakımevinde bakımı sürdürülen hayvanlar, merkeze aktarılarak doğal yaşam alanına kavuşmuş olacak. Merkezde barınaklarla birlikte sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathanelerin bulunduğu proje kapsamında kedi evi de yer alacak. Gelen ziyaretçiler için de dinlenme yerleri inşa edilecek."

Her canlının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Yeni hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanı ile birlikte Çukurçayır bölgesinde bulunan ve sınırlı kapasitesi olan hayvan barınağı yerine çok daha modern ve çağdaş bir hayvan bakımevi yaparak hizmete sunacağız" ifadelerini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çukurçayır Çağlayan Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title