Haberler

Trabzon'da "Demokrasi Yürüyüşü" Yapıldı

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla "Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkma Yürüyüşü" organize edildi.

Milli İrade ve Demokrasi Platformu tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen ve ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşların darbe aleyhine sloganlar attıkları yürüyüş, Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda tamamlandı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile cep telefonundan görüntülü bağlantı gerçekleştirildi.

Soylu, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, bugün Trabzon'da bir demokrasi tarihi yazıldığını belirterek, "Trabzon'daki tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, meslek kuruluşlarına, Türkiye'ye ve dünyaya demokrasiyi haykıran bütün hemşehrilerime selamlarımı iletiyorum. Trabzon'un evladı olarak bizleri büyük bir gururla karşı karşıya bıraktınız, Allah sizlerden razı olsun." dedi.

Bakan Soylu, 15 Temmuz akşamı Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin aziz milletin kararlılığı, demokrasiye olan sadakati ve geleceğe olan inancı ile püskürtüldüğünü vurgulayarak, "Demokrasiye ve ülkemizin geleceğine olan o yürüyüşümüze devam etme anlayışımızı ortaya koymuş bulunuyoruz. Bu Fetullah Gülen yapılanması, psikopatik ruh, bu alçak ve 11 yaşındaki çocuklara silah sıkmaktan kendisini alıkoyamayan, bunun talimatını veren haysiyet cellatlarına tarihin en büyük cezası verilecektir." diye konuştu.

Türkiye'nin darbeler tarihi içinde çok acılar çektiğini anlatan Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye bugün, bütün dünyaya bir demokrasi direnişini sergiledi. Bu, büyük milletimizin sayesinde oldu. Millet, millet olmak harcıyla yoğrulmuşlukla, birbirimize olan muhabbetle, sevgiyle olur. Bugün bu acı ama ağır olay vesilesiyle millet olma şuurunu, anlayışını yeniden harmanladık, yeniden yoğurduk ve evlatlarımıza büyük bir miras bırakmak için yolumuza devam edeceğiz."

Soylu, "Kıymetli Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla ve darbeye karşı çıkan milletimizin bütün unsurlarıyla beraber dünyaya haykırıyoruz." ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hedeflerimizden vazgeçmiş değiliz, Türkiye'yi ele geçirmeye çalışan bu alçaklara gereken dersi vereceğiz. Bugün Trabzon'da ortaya koyduğunuz birlik ve beraberlik, millet şuurunun ortaya koyduğu anlayış, gelecek nesillerimize bırakabileceğiiz en büyük mirastır. Benim de çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras, böyle asil bir şehrin milletvekili olmaktır. Sizlere minnettarım, müteşekkirim. Etrafımızdaki coğrafyaya, mazlum ve mağdur milletlere de rehber ve umut oldunuz, yol gösterdiniz. Allah milletimizi korusun."

"Tanka kafa tutan şanlı Türk milletinin şanlı evlatları, bu işin şakası olmadığını dünyaya anlattı"

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına selamladı.

Yavuz, bugün Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirterek, dünyanın her yerindeki Türklerin, birliğine ve beraberliğine kast edenlere karşı ayağa kalktığını söyledi.

Toplumun her kesiminin gösterdiği birlik ve beraberlikle darbe girişiminde bulunanlara, "Be ey gafiller, be ey şaşkın adamlar, be ey satılmış köpekler sizin ne haddinize kardeşim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kafa tutmak? Türk miletine kafa tutmak sizin ne haddinize?" denildiğini vurgulayan Yavuz, yürüyüşe katılımın çok yüksek olduğunu kendisinin dahi yoğunluk dolayısıyla alana ulaşmakta zorluk yaşadığını anlattı.

Yavuz, tanka kafa tutan şanlı Türk milletinin şanlı evlatlarının bu işin şakası olmadığını dünyaya anlattığını ve anlatmaya da devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Hukuk kuralları çerçevesi içinde buna vesile olan, bize bu acıyı, sıkıntıyı yaşatan kişi ya da kuruluşların tamamı şu anda derdest edilmiştir, adli işlemler devam etmektedir. Seri şekilde sonuçlandırılmış hepsi kodese, çukura tıkılmıştır."

Yürüyüşün Trabzon'da 150'ye yakın siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, meslek odası, sendika, vakıf ve dernek işbirliğinde gerçekleştirildiğini dile getiren Yavuz, hiçbir ayrım gözetmeksizin, ideolojik değerlendirme yapılmaksızın, milletin ve vatanın geleceği için ortak deklarasyon imzaladıklarını söyledi.

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, her türlü darbeye karşı olunduğunun vurgulandığı deklarasyon bir görevli tarafından okundu.

Vali Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, MHP İl Başkanı Nihat Birinci, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, Vatan Partisi Trabzon İl Başkanı Adem Kara, Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ve diğer ilgililer, ellerinde Türk bayrakları ile platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Ellerinde, "Üzülme bu davanın sahibi Hakk'tır, hak olan davada zafer muhakkaktır", "Biz kısık sesleriz, minareleri sen ezansız bırakma Allah'ım", "Demokrasinin temel bekçileri muhtarlardır", "Bu vatan sahipsiz değil" ve "Aziz milletin demokrasi destanı" gibi çeşitli yazıların yer aldığı pankartları taşıyan vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi, FETÖ ve darbe karşıtı sloganlar attı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
title