Haberler

Trabzon'da 'Çanakkale Şiirlerinin Hikayesi' Programı Düzenlendi

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Çanakkale Şiirlerinin Hikayesi ‘konulu program Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Çanakkale Şiirlerinin Hikayesi 'konulu program Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yoğun ilgi gören program Akyazı Merkez Camii İmam-Hatibi Tugay Turan'ın Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri 'Çanakkale' konulu şiir okuma yarışmasında dereceye giren Akçaabat Anadolu Lisesi Zehra Hilal Öztürk Mehmet Akif Ersoy'un Bülbül, Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şeref Güngör Mehmet Akif Ersoy'un 'Cenk Şarkısı' isimli şiirini okudu.

'Çanakkale Şiirlerinin Hikayesinin' sunumunu ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam A.B.D. Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şamil Baş yaptı.

Şamil Baş, konuşmasına Çanakkale Savaşı'nın kısa bir tarihini anlattıktan sonra Çanakkale savaşlarını anlatan ve kayıtlara geçen ilk şiirin Necmettin Sair'in 1 Nisan 1915'te yazdığı 'Çanakkale Geçilmez' adlı şiirin olduğunu söyledi.

Baş, Ali Rıza Seyfi'nin Kal'ayi Sultaniye şiiri ise Çanakkale Savaşlarını konu alan ikinci şiir olduğunun da altını çizdi. Baş, "Çanakkale Savaşı bittikten sonra bazı yazarları şiir yazmaları konusunda teşvik ettiler. Çanakkale Savaşı'nın ihtişamını gelecek nesillere en iyi şekilde anlatabilmeleri için şair ve yazarları Çanakkale'ye gönderdiler. Yazar ve şairler savaşın geçtiği yerleri ziyaret ettiler, savaşa katılanları dinlediler. Böylece gelecek kuşaklar bu çetin mücadeleyi ilk ağızdan dinlemiş oldu" dedi.

Çanakkale Savaşı ile ilgili yazılan diğer şiirlerin ve hikayelerini anlatıldığı program oldukça duygusal bir havada gerçekleşirken, vatandaşların ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program bir cephede okuma yazma bilmeyen bir askerin komutanı vasıtasıyla kendi şivesi ile ailesine yazdığı mektubun okunmasıyla son buldu.

Baş'a Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Sait Gürsoy buket çiçek hediye ederken, okudukları şiirlerle geceye renk katan Zehra Hilal Öztürk'e ve Şeref Güngör'e Mehmet Akif Ersoy Külliyatı hediye edildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Zaferi Hilal Öztürk Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title