Haberler

Trabzon'da Bayramlaşma Etkinlikleri

Trabzon'da Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreni Trabzon Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Belediyedeki bayramlaşmaya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ak Parti eski milletvekillerinden Asım Aykan, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, bürokratlar vatandaşlar katıldı.

Trabzon'daki ilk bayramlaşma Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlikte yapıldı. Vali Kızılcık ve Başkan Gümrükçüoğlu daha sonra önce Çocuk Yuvası'ndaki çocukları, Fatih Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan hastaları, Emniyet Müdürlüğü personelini, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerleri ve ardından da Trabzon Huzurevi'ni ziyaret etti. Valiler kararnamesi ile Trabzon'dan ayrılacağını ifade eden Vali Dr. Recep Kızılcık emniyet mensuplarından helallik istedi.

Daha sonra belediyede yapılan halk bayramlaşmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bakan Bayraktar bayramlaşmada yaptığı konuşmada Ramazan Bayramının tüm İslam alemine ve insanlığa fayda getirmesi temennisinde bulundu. Bayraktar, bayramlar birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı günlerdir. Bu anlamda Trabzon'da çok güzel bir bayramlaşma yaşandı. Belediyemizde yapılan halk bayramlaşması çok yoğun bir katılımla sıcak bir bayramlaşma oldu. Tüm vatandaşların bayramını bir kez daha tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bayramlaşma törenine katılan tüm Trabzon halkına ve protokol mensuplarına teşekkür ederek, "Trabzon'un bütünlüğünü, kardeşliğini, yardımlaşmasını belediyede yapılan törene katılımın yüksekliğinden burada bir kez daha gördük. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki bayramlaşmalarda da aynı bütünlüğü ve kardeşliği yaşamaya devam ederiz. Barışın ve kardeşliğini kentinde tek yürek olarak, omuz omuza çok güzel bir bayram yaşıyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı bir kez daha tebrik ediyorum" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Trabzon Politika Güncel Haberler

title