Haberler

Trabzon'da Akademisyenlerden Resim Sergisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı'nın 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla öğretim görevlilerince resim sergisi açıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı'nın 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla öğretim görevlilerince resim sergisi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kayhan Kurtuldu, Rusya Federasyonu'nun Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov ile ressam ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Öz, Trabzon'un bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirterek, "Bu ifadeyi sergilerde, resimlerde görüyoruz. Trabzon'un bir başka zenginliği de güzel sanatların yanında resim dalında da alaylı, güzel, başarılı ressamların olmasıdır. Hem akademik olarak yetişmeleri, hem de alandaki çalışmalarıyla güçlü ve zengin bir kadroya sahibiz. Ulusal ve uluslar arası alanda başarılar sergiler yapıyoruz. Trabzon'un bu değerlerine hep birlikte sahip çıkarak bu zenginliğimizi daha nitelikli olarak geleceğe taşımalıyız" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Abdil Celil Öz Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title