Haberler

Trabzon'da 5.ci 'Sessiz Çığlık' Eylemi

Güncelleme:

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde, Balyoz davası hükümlülerinden Trabzonlu Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için organize edilen 'Sessiz Çığlık' protesto eyleminin 5'incisi gerçekleştirildi.

Şehit Er Kahraman Dilli Parkı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 50 kişi, 'Türk yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir', 'Hukuk silah olarak kullanıldı ve esir alındık', 'Milli Merkez Cumhuriyete kurulan pusunun önünde duvar olacaktır', 'Sahte CD'leri kim üretti?', 'Ordumuza, yurdumuza, Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz' ve 'PKK paçavrası ve katil Apo serbest, Atatürk ve Türk bayrağı yasak' yazılı dövizler taşıdı. Eylemde Balyoz davasında hüküm giyen komutanların fotoğraflarının yanı sıra üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı 'Ne mutlu Türk'üm diyene' pankartı açıldı.

Eylemde katılımcılar adına bir konuşma yapan Hüseyin Avni Oğuzhan, komutanların esir edildiğini ileri sürerek, "Komutanlarımızı esir edilmesini ve esir edenleri hazmetmiyoruz, hazmetmeyeceğiz ve affetmeyeceğiz. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan bu iktidarı asla affetmeyeceğiz. Türk milliyetçiliği duygusu bizim doğal refleksimizdir. Bu duygu emperyalizmi yenmiştir. Bu duygu, Cumhuriyeti ve Türk Devleti'ni kurmuştur. Adaletsizliği önleyecek gücümüz olmayabilir ama adaletsizliğe tahammül edecek bir anımız bile olmamalıdır. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi.

Eylem daha sonra Balyoz davası hükümlülerinden Kurmay Albay Mustafa Önsel'in annesi Emriye Önsel'e Anneler Günü'nde yazmış olduğu mektubun okunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Önsel Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler?
title