Haberler

Trabzon'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Buruk Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri tüm yurtta olduğu Trabzon’da da Soma’da yaşanan elim kaza dolayısıyla buruk kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri tüm yurtta olduğu Trabzon'da da Soma'da yaşanan elim kaza dolayısıyla buruk kutlandı.

Trabzon'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Başbakanlık tarafından milli yas ilan edilmesi üzerinde sade bir törenle kutlandı. Önceki yıllarda değişik etkinlikler kapsamında kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın resmi töreni dışındaki bütün etkinlikleri ülke genelinde iptal edildi.

Çelenk koyma törenine; Trabzon Vali yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çelenk sunulması ile başlarken saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından son buldu.

Öte yandan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında öğrenciler tarafından yapılması planlanan gençlik yürüyüşü iptal edilirken, törende öğrenciler "Acınız acımızdır maden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz", "Milletimizin başı sağolsun" yazılı pankartlar açıldı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title