Haberler

Trabzon - Çığ Altında Kalan 4 İşçinin Ailelerinin Tedirgin Bekleyişi Sürüyor

Çığ altında kalan 4 işçinin ailelerinin tedirgin bekleyişi sürüyor TRABZON'un Çaykara İlçesi Kavlatan mevkiinde yapımı süren Balkodu-2 HES inşaatındaki tünel girişine geçen cumartesi günü düşen çığın altında kalan 4 işçiyi arama kurtarma çalışmaları bugün sabah erken saatlerde başladı.

Çığ altında kalan 4 işçinin ailelerinin tedirgin bekleyişi sürüyor

TRABZON'un Çaykara İlçesi Kavlatan mevkiinde yapımı süren Balkodu-2 HES inşaatındaki tünel girişine geçen cumartesi günü düşen çığın altında kalan 4 işçiyi arama kurtarma çalışmaları bugün sabah erken saatlerde başladı. Bölgeye gelen ailelerin tedirgin bekleyişi ise sürüyor. İşçilerden Lokman Çelik'in dayısı Kenan Aslan çalışmaların yetersizliğinden yakındı. Dün akşam saatlerinde çalışmanın durdurulduğunu hatırlatan Aslan, "En azından vardiyalı çalışma yapılabileceğini düşünüyoruz. Böyle giderse 6 ay sürer. Yeğenimin telefonunu aradık, 2-3 kez çaldı. Telefonla yer tespiti yapılıp ulaşma imkanı olabilir" dedi.

Trabzon- Bayburt sınırında bulunan Kavlatan bölgesindeki Balkodu- 2 HES şantiyesindeki facia, cumartesi günü saat 13.30'da meydana geldi. Sarp dağlık bölgede tepeden kopan çığ, HES inşaatı şantiyesinin tünel girişine düştü. Yaklaşık 200 metrelik bölgeyi kaplayan çığ altında kalan 5 işçinin kurtarılması için, şantiyedeki diğer işçiler çalışma başlatırken bir yandan da yardım istendi. Saatlerce haber alınamayan çığ altındaki 5 işçiden Nusret Er'in cansız bedenine arkadaşları aynı gün akşam saatlerinde ulaştı. Dondurucu soğuk ve tipi altında bir avuç işçi kurtarma çalışmasını sürdürürken, Trabzon ve Erzurum başta olmak üzere yola çıkarılan arama kurtarma ekipleri, yolların kardan kapanması ve hava muhalefeti nedeniyle bölgeye ulaşmakta büyük güçlükle karşılaştı. Birçok araç kara saplandı, yol açan dozer devrildi. Bölgenin sarp olması ve tipi nedeniyle helikopter desteği de sağlanamadı. Dün sabah günün aydınlanmasıyla birlikte hızlanan çalışmalarla, saat 11.30 sıralarında AFAD ekipleri çığ bölgesine ulaştı. Ekipler çığ altında bulunan Muhammet Işıklı, Lokman Çalık, Erhan Arslan ve Can Özyürek'e ulaşmak için çalışma başlattı. Dün hava kararıncaya kadar yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadı.

Çığ altında kalan işçiler Can Özyürek, Erhan Arslan, Lokman Çelik ve Muhammet Işıklı'yı arama kurtarma kurtarma çalışmaları bugün dü sürdü. AFAD ekipleri, çığ tehlikesinin hala devam ettiği bölgede arama çalışmalarını bugün sabah erken saatlerde başlattı.

LOKMAN ÇELİK'İN DAYISI : TELEFONU ÇALIYOR

Çığ altında kalan işçilerin bölgeye gelen yakınları da umutlu bekleyişlerin sürdürüyor. Muş Bulanık nüfusuna kayıtlı 37 yaşındaki Lokman Çelik' in Denizli'den gelen dayısı Kenan Aslan, çalışmanın yetersizliğinden yakındı. Aslan şunları söyledi: "Ailece buradayız. Herkes perişan. Yetkililerin yeterince ilgilenmediğini düşünüyoruz. Temas kuracak kimseyi bulamadık. Olayın yaşandığı bölgeye çıkma şansımız yok. Sanki resmi daire gibi çalışıyorlar, saat 17.00'de bırakıp gidiyorlar. En azından vardiyalı bir çalışma olabileceğini düşünüyoruz. Böyle giderse çalışma 6 ay sürer. Yeğenimin telefonunu aradık, 2-3 kez çaldı. Telefonla yer tespiti yapılıp ulaşma imkanı olabilir. Telefon hala çalıyor."

EN SON 11 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜK

Bir çocuk babası Lokman Çelik'in babası İlhan Çelik ise "Ben olayı çığ düştüğü akşam saatlerinde öğrendim. 30 kişi Denizli'den yola çıkıp geldik. Hala bir sonuç yok. Ne zaman sonuç alacağımızı da bilmiyoruz. Galiba hava şartlarına göre gündüz çalışıp, gece ara veriyorlar. Lokman bir hafta önce beni aradı ama o sırada namaz kıldığım için yetişemedim. Aradığımda ise ulaşamadım. Onları kaldığı yerde telefon çekmiyormuş. En son 11 gün önce konuşmuştuk. 'İş tehlikeli ise gel' diyordum, o da bana tehlikeli olmadığını söylüyordu. O zaman kar da yoktu bölgede herhalde" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kavlatan Çaykara Trabzon HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title