Haberler

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak için çalışıyoruz"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin ocak ayı ilk toplantısında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Gümrükçüoğlu, vatandaşlara verdikleri sözler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Çamoba'da 103 dönüm arazi üzerine kurulacak Botanik Parkı'nın yapım ihalesini kazanan firmaya sözleşme imzalandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Firma yakın zamanda yapım çalışmalarına başlayacak. Çamoba Botanik Parkı Projesi içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor" dedi.

TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, bölgedeki 688 binanın 550'sinin kamulaştırıldığını ve hak sahiplerine 146 milyon lira ödendiğini, kamulaştırılan binalardan 340'nın yıkımının gerçekleştirildiğini, diğer taraftan Yenicuma sırtlarında 353 konutun yapımının devam ettiğini kaydetti.

Vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için araç parkına yeni araçlar kazandırmaya devam ettiklerini belirten Gümrükçüoğlu, "2014 yılında 7 milyon 836 bin liraya 14 kanal kazıyıcı loder, 10 otobüs, 10 pikap 3 su arozözü, 1 greyder ve 1 treyler alarak makine ve araç parkını güçlendirdik. Alınan bu araçlarla halkımıza çok daha kaliteli hizmet vereceğiz" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un önemli kuzey-güney arterlerinden biri olan Erdoğdu yolunda yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Atapark ile Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi arasında çift gidiş geliş olarak planlanan 3 kilometre uzunluğundaki Erdoğdu Yolu'nda, Trabzon'u bir Trabzon daha yapacak Kanuni Bulvarı ile çakışan bölüm olan Çatak-Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi arasında ise kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Erdoğdu yolunda, trafik sıkışıklığını tamamen ortadan kaldırmak için yolun girişindeki Atapark kavşağında inşa edilecek ve proje çalışmaları devam eden farklı seviyeli kavşak için kamulaştırılan binaların yıkımları sürdürülüyor. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak için çalışıyoruz." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title