Haberler

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun Ziyaretleri

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muhtarlarlarla bir süre sohbet eden Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak daha iyi hizmet verebilmek adına Bordo-Mavi masada bir kişiyi görevlendirdiklerini belirtti.

Trabzon'da, Karayolları ağındaki yolların haricinde 20 bin kilometre yol ağının olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Başka hiçbir ilde bu kadar yol yoktur. Konya'nın arazisi bizden kat ve kat fazla ama yol ağı Trabzon'un üçte biri kadar. Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl yol için bir miktar para ayıracağız. Bu parayı yol ağı, nüfusu ve hizmet almışlık oranına göre ilçelerimiz arasında bölüştüreceğiz. Beş yıllık dönemin sonunda yollarımız çok daha iyi hale gelecek" dedi.

Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünün çalışmalarına devam ettiğini de dile getiren Gümrükçüoğlu, kapanan belde belediyeleri ve ilçe belediyelerden devraldıkları borçların da ödemesini yaptıklarını kaydetti.

Santa harabelerinin büyük bir tarihi miras olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taşköprü ile Santa harabeleri arasındaki yol oldukça keskin virajlı ve bölge Gümüşhane il sınırları içerisinde kalıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Kalkınma Bakanlığı'ndan aldığımız desteklerle yayla yollarında çalışma yapıyoruz. Sultan Murat yolunu Kalkınma Bakanlığı'ndan Yeşilyol kapsamında temin ettiğimiz destekle asfaltladık. Aynı şekilde Tonya-Erikbeli ve Haldızen yaylalarında da çalışmalarımız var. Şimdi inşallah yine Kalkınma Bakanlığı'ndan temin edeceğimiz destekle Santa yolunu yapacağız. Bu yolun Gümüşhane il sınırları içerisinde kalan kısmını dahi yapacağız. O keskin virajları düzelteceğiz ve yolu asfaltlayacağız." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Konya Arsin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title