Haberler

    Trabzon Beraberliğe Abone: 1-1

    Avrupa Ligi'nde alınan başarılı sonuçların aksine lige tutuk başlayan bordo mavililer, 4. haftada Kasımpaşa'ya karşı da son dakikalarda yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı.

    Süper Lig'in 4. hafta mücadelesinde, ilk üç hafta sahadan beraberlikle ayrılan Karadeniz fırtınası Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ligin dişli ekiplerinden Kasımpaşa'yı konuk etti. Teknik direktör Vahid Halilhodzic ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun cezaları nedeniyle takımın yanında olamadığı mücadele bordo mavililer sahadan yine beraberlikle ayrıldı.DİKKAT! YÜKSEK GERİLİM HATTI

    İlk yarı oldukça yüksek tansiyonda oynandı. Karşılıklı gelen sert faullere oyuncuların aralarındaki diyaloglar eklenince maçın daha da kızışmasına sebep oldu. İlk çeyrekte topa hakim olan ve oyuna yön veren taraf Kasımpaşa'ydı. Konuk ekip üçüncü bölgeden ceza sahasına girmekte bir hayli zorluk çekerken, savunmadaki bireysel hatalar zaman zaman kalelerinde tehlikeye dönüştü. Trabzon oyunu genellikle sahasında kabullenirken, kaptıkları toplarla hızlı çıkmayı kovaladı. Bordo mavili ekipte ilk yarıda özellikle sol kanattan Yusuf'un gayretleri dikkat çekti. 10. dakikada orta-şut karışımı vuruşunda Isaksson güçlükle topu kornere çelerken, genç oyuncu bu pozisyondan beş dakika sonra ise golü buldu. Soner'in orta sahadan savunmanın arkasına attığı derinlemesine topa hareketlenen Yusuf, kalecinin açılmasını fırsat bilerek ufak bir aşırtmayla topu filelerle buluşturdu.

    KASIMPAŞA GEÇ UYANDI

    Trabzon'un yeni transferlerinden Mehmet Ekici orta sahada oyuna yön veren isim olurken, Cardozo'nun fiziksel olarak zayıf olması bordo mavilileri kanatlara yönlendirdi. Kasımpaşa devre boyunca topla çok oynayan taraf olurken, ilk tehlikeli atağını ancak 31. dakikada geliştirebildi. Viduez'in bireysel çabalarıyla sağ kanattan ceza sahasına süzülen konuk ekip, altıpas önünde oluşan karambolde Onur Kıvrak'ı geçmeyi başaramadı.

    Son çeyreğe girilirken, Kasımpaşa rakip kalede üst üste pozisyonlar yakalamaya devam etti. 39. dakikada Donk'un hücuma destek verdiği atakta, Hollandalı çaprazdan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Onur ilk pozisyonda gole izin vermedi ancak penaltı noktası üzerine düşen topa bu sefer Tunay dokundu. Çizgi üzerinde savunma son anda müdahale ederek kornere çeldi.

    Devrenin sonlarına doğru gelişigüzel şişirme toplarla oyunu ileriye taşıyan Kasımpaşa uzatma dakikalarında mutlak bir golden yararlanamadı. Tunay'ın sağ kanattan uzun ortasında altıpas önünde Babel müthiş vurdu ancak kaleci Onur aynı güzellikte topu kornere çelmeyi başardı ve devre Trabzon'un üstünlüğüyle tamamlandı.İSTEKLİ BAŞLADILAR

    İlk yarının sonlarındaki baskılı futboluna devam eden Paşa, oyunu rakip yarı sahaya yıkarak başladı. Babel ve Viduez'in istekli oyunlarıyla rakip kalede sık sık pozisyon yaşayan konuk ekip, Onur'un zamanında çıkışlarıyla savunmanın arkasına sarkma planlarını bir türlü devreye sokamadı. Kaptıkları toplarla ileri uçta Cardozo'yu buluşturmak isteyen bordo mavililer ise, Paraguaylı golcünün fiziksel olarak zayıf olması nedeniyle hemen hemen her fırsatı kaptırdı. Çok adamla çıkmak yerine savunmayı sıkı tutan Trabzonspor, oyunun temposu düşük tutmaya çalıştı.

    Son yarım saate girilirken, tempoyu istediği gibi tutmaya devam eden Halilhodzic'in talebeleri, zaman zaman önemli kontrataklara kalktı. 65. dakikada Yusuf Erdoğan, orta sahada kazandığı topla tehlikeli geldi. Sağ çaprazdan içeriye sokulan genç yıldız, savunmaya rağmen şutunu çekti ancak top sekerek yay üzerine açıldı. Burada bomboş pozisyonda gelişine çok sert vuran Mehmet Ekici, topu kaleciye nişanlayınca bordo mavililer mutlak bir golden oldu.GOL SİNYALLERİNİ VERDİ

    Son çeyrekte tüm riskleri almaya başlayan Kasımpaşa, dakikalar 76'yı gösterirken, golle burun buruna geldi. Babel'in pasında yay üzerinde topla buluşan Adem Büyük, sağ tarafından bindirme yapan Viduez'in önüne bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yerden sert vuran golcü oyuncu, Onur'u yine geçmeyi başaramadı. Yüklenmeye devam eden Kasımpaşa aradığı gole 85'te kavuştu. Viduez'in pozisyonunun kopyası şeklinde geçen atakta bu sefer pası veren Babel oldu. Hafif sağ çaprazda topla buluşan Scarione uzak köşe dibine çok sert vurdu. Onur'un müdahalesi yetersiz kalırken, maça denge geldi.

    Kalan dakikalarda Halilhodzic'in talebeleri tüm hatlarıyla yüklenirken, Kasımpaşa kaçak oyunla topu dolaştırmayı tercih etti. Taraflar uzatma dakikalarında skoru değiştirecek sayıyı bulamadılar ve Trabzon 4. maçından da beraberlike ayrıldı.

    Bu beraberlikle Trabzonspor, yine galibiyetile tanışamazken, toplam puanını 4'e çıkardı. Kasımpaşa ise 6 puana yükseldi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Onur Kıvrak Trabzonspor Kasımpaşa Spor Haberler Son Dakika

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title