Haberler

Trabzon Bakan Soylu: Kandil de Kalmayacak, PKK da Kalmayacak

Içişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şalpazarı ilçesinde parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti, Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Içişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şalpazarı ilçesinde parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti, Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

'16 NİSAN MİLLETİMİZİN PATRON OLACAĞI TARİHİN ADIDIR'

Özel Harekat polislerinden birinin de minare şerefesinde uzun namlulu silahla güvenlik önlemi aldığı gözlenen ilçe meydanında konuşan ve 16 Nisan'ı, 'Milletin patron olduğu tarih' olarak nitelendiren Bakan Süleyman Soylu, 'Ülkede her gün patronumuzu değiştirdiler. Bir gün patronumuzu medya patronları yaptılar, bir gün patronumuzu siyasi baronlar yaptılar, bir gün patronumuzu Anayasa Mahkemesi yaptılar, Yargıtay yaptılar, Danıştay yaptılar, IMF yaptılar, bir gün patronumuzu uluslararası sermaye yaptılar. 16 Nisan nedir biliyor musunuz' 16 Nisan milletimizin patron olacağı tarihin adıdırö dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Soylu, şunları söyledi:

'Ey Kılıçdaroğlu sana söylüyorum; biz sana FETÖ'den de uzağız değil mi' Biz kötüyüz değil mi? Biz kötüyüz de bu ülke 11 bin dolarlara kadar geldi. Yıllardan beri bu ülke kendi helikopterini üretiyor. Sen de SSK Genel Müdürlüğü yaptın. Millet senin zamanında hastanelerde ilaç kuyruğunda beklerken kalp krizinden ölüyordu. Seçimleri kaybede kaybede orada durmaya alışmış zaten. 'SSK'yı batırdı CHP'yi de batırdı' diyecekler. Bu kimle uzlaştı? Hadi biz MHP ile uzlaştık. O kimle uzlaştı? PKK ile uzlaştı. FETÖ ile uzlaştı mı? Kandil, 'Evet çıkarsa bittik' diyor. Peki, Kılıçdaroğlu sen bugün PKK'nın değirmen suyuna neden can suyu taşıyorsun? Bunun hesabı sorulmaz mı? Niçin kol kola, beraber yürüyorsun'ö

'EY KILIÇDAROĞLU, SEN TÜRKİYE İÇİN BİR TALİHSİZLİKSİN'

Sabah saatlerinde 14 teröristin daha etkisiz hale getirdiğini duyuran Bakan Soylu şöyle devam etti:

'Dün bizim evlatlarımız 19 teröristi etkisiz hale getirdi. Bitmedi; bu sabah Tunceli-Erzincan arasında 14 teröristi daha etkisiz hale getirdi bizim evlatlarımız. Askerimiz, korucumuz, polisimiz terörle mücadele yaparken Kılıçdaroğlu, sana bunun hesabını bu dünyada da, öteki dünya da soracaklar. PKK'ya can suyu vermenin hesabını sana bu millet soracak. Diyarbakır'da konuştu. Ey Kılıçdaroğlu sana söylüyorum; fitne başı, sen bu ülkede milleti bir birine düşürmek için her şeyi yapıyorsun. Bırakalım referandumu, bırakalım bu işlerin tamamını ben hayatımda fitneyi bu kadar milletin içine sokmaya çalışan ikinci bir adam görmedim. CHP'li akli selim kardeşlerimin bu adama bir şeyler söylemesini istiyorum. Ey Kılıçdaroğlu sen Türkiye için bir talihsizliksin ve tarih senin adını 'talihsizlik' olarak nitelendirecek. Siyaset böyle yapılmaz. İnsanlık olduğu zaman siyaset böyle yapılmaz. Bu nasıl genel başkan oldu' Abidik gubidik değil mi? Abidik gubidikle genel başkan oldu. Okus pokus bir kasetle genel başkan oldu. Kaseti kim yaptı? FETÖ di mi? Birbirine urgan ile bağlanmış FETÖ ile Kılıçdaroğlu.ö

'PKK'YI BU TOPRAKLARDAN SİLİP ATACAĞIZ'

PKK terör örgütünün bu topraklardan silip atacaklarını vurgulayan Bakan Soylu, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin sözcüsü Cumhuriyet gazetesi var. FETÖ'nün de sözcüsü aynı zamanda. Ortaklar. Hem FETÖ'nün sözcüsü, aynı zamanda CHP'nin sözcüsü. İşleri güçleri PKK'yı yağlamak, FETÖ'yü yağlamak. Ne kadar söylerlerse söylesinler, ne kadar yaparlarsa yapsınlar, ülkemizin her noktasında evlatlarımız aslanlar gibi mücadele ediyor. Ne söylerlerse söylesinler, isterse arkasında batı olsun, isterseler mühimmatları her tarafa yığsınlar; bilmenizi istiyorum ki, PKK'yı bu topraklardan silip atacağızö ifadelerini kullandı.

Konuşması sonrası katılımcılara karanfil atan Bakan Soylu 16 Nisan'da destek istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title