Haberler

Trabzon Bakan Soylu'dan CHP'ye Nasıl Bir U Dönüşü Yapıldığını Bir Kere Daha Gördük

Trabzon Bakan Soylu'dan CHP'ye Nasıl bir U dönüşü yapıldığını bir kere daha gördükBakan Soylu'dan CHP'ye: Nasıl bir U dönüşü yapıldığını bir kere daha gördükTrabzon'da düzenlenen Girişimcilik Zirvesi'nde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin meclisteki görüşmeleri değerlendirerek, "Siyasetçi hem sözü hem özü bir olandır.

Trabzon Bakan Soylu'dan CHP'ye Nasıl bir U dönüşü yapıldığını bir kere daha gördükBakan Soylu'dan CHP'ye: Nasıl bir U dönüşü yapıldığını bir kere daha gördük

Trabzon'da düzenlenen Girişimcilik Zirvesi'nde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin meclisteki görüşmeleri değerlendirerek, "Siyasetçi hem sözü hem özü bir olandır. Dün maalesef ana muhalefet partisinin HDP ile işbirliğini ve düne kadar defalarca tekrarladıkları dokunulmazlığın kaldırılması meselesi rasyonel bir şekilde masaya geldiğinde nasıl bir u dönüşü yapıldığını bir kere daha gördük" dedi.

Kent halkına, iş adamlarına, sanayicilere ve üniversite öğrencilerine girişimcilik hakkında bilgilendirme yapmak ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla, Bizim Neslin Uşakları Derneği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Türkiye Ekonomi Bankası işbirliğiyle, ' Trabzon Girişimcilik Zirvesiö düzenlendi. Ramada Otel'de düzenlenen zirveye Bakan Süleyman Soylu'nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, TAV Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur ve TEB Holding Yönetim Kurulu üyesi Varol Civil, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkanı Sefa Yavuz, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile çok sayıda iş adamı katıldı.

SİYASETÇİ HEM SÖZÜ HEM ÖZÜ BİR OLANDIR

Zirvede bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin meclisteki görüşmeleri değerlendirerek, 'Daha düne kadar 'Türkiye'deki tüm dokunulmazlıklar kalksın' diyenler üzülerek görmekteyim ki şimdi farkı düşünüyor. 16 kişi PKK teröristleri tarafından katledildi. Bunlar sivil insanlar ve bu insanlar evinde otururken, sohbet ederken yarım saat sonra başına neler geleceğini bilmeyen insanlar. Bütün bunları yaşarken eğer Türkiye Büyük Millet Meclisi siyasi sorumluluğunu yerine getirmezse, şu büyük heyecanı yarın taşımamız çok zor olur. Bu bizim için de muhalefet partileri için de böyledir. Siyasetçi hem sözü hem özü bir olandır. Dün maalesef ana muhalefet partisinin HDP ile işbirliğini ve düne kadar defalarca tekrarladıkları dokunulmazlığın kaldırılması meselesi rasyonel bir şekilde masaya geldiğinde nasıl bir u dönüşü yapıldığını bir kere daha gördük. Bunların sorumlusu siyaset değildir. Bu tabloyu dün hiçbir arkadaşımız tepki göstermeden, sadece milletin önüne konulmuş bir tiyatronun nasıl seyredilmesi gerektiğini düşünerek sessiz bir şekilde izledik. Bunu üzülerek ifade etmek istedim" dedi. Bakan Soylu sözlerini konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Biz bu toplumunun sorumlu insanlarıyız. İhracat yapacağız, ekonomiyi büyüteceğiz, finans sektöründe önemli adımlar atacağız. Tüm bunların yanında 23 milyar dolarlık uluslararası yatırımlara ulaştığımız gün, 'daha yeni başladık' diyeceğiz. Ama Türkiye'yi öyle badirelerle karşı karşıya bıraktılar ki, 16 milyar dolar neredeyse ülke açısından iyi görülüyor. 20 milyar, 30 milyar, 40 milyar dolarlık yatırımları da kendimize hedef koyuyoruz. Bunun için Türkiye'de hem demokrasinin, hem siyasi hayatın, hem de istikrarın iyi bir noktaya gelmesinin lazım geldiğini biliyoruz ve bu konuda hep beraber çaba sarf ediyoruz."

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de, Türkiye'nin güçlü ve iddialı hedefleri olduğunu belirterek, 'Girişimciliğin her yerde ve en iyi şekilde yaygınlaşması için her türlü desteği veriyor ve vermeye de devam ediyoruz. Ülkemiz her türlü küresel çalkantıya rağmen hızla büyümeye devam ediyor. 2015 yılına bakıldığında gerçekten büyüme açısından diğer ülkelere kıyasla çok güzel bir performans sergiledik. Bu performans inşallah 2016'da da aynı şekilde devam eder. Türkiye'nin güçlü ve iddialı hedefleri var. Bunlardan en önemlisi ise ülkenin dünya ekonomisi sıralamasında ilk 10'da yer almasıdır. Bunun için ihracatımızın ve dünyadaki pazar payımızın mutlaka artması gerekiyor" dedi.

Protokol üyelerinin zirveye katılan iş adamlarına plaket vermesi sonrasında Girişim Zirvesi'nin sabah oturumu tamamlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Doğu Karadeniz Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title