Haberler

Trabzon Bakan Soylu'dan AP'nin Türkiye Raporuna Eleştiri: Bu Ne Perhiz, Bu Ne Lahana Turşusu

Bakan Soylu'dan AP'nin Türkiye raporuna eleştiri: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusuVIDEO YOKTRABZON'un Düzköy ilçesinde Spor Salonu açılışı yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Parlamentosu? nun Türkiye raporunu eleştirdi.

Bakan Soylu'dan AP'nin Türkiye raporuna eleştiri: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

VIDEO YOK

TRABZON'un Düzköy ilçesinde Spor Salonu açılışı yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Parlamentosu? nun Türkiye raporunu eleştirdi. 'Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' diyen Bakan Soylu, ' Yahu arkadaş, bir taraftan vize muafiyeti getirmek için çaba sarf ediyorsun, bir taraftan Suriye meselesinde, 'siz dünyaya örnek oldunuz' diyorsun. Sonra da, 'teröre karşı eylemler, insan hakları ve özgürlükler konusunda eksiklikleriniz var' iddiasında bulunuyorsun. İnsan hiç kendine bakmaz mı?? dedi, art arda eleştiriler sıraladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Düzköy İlçesi'nde yapımı tamamlanan spor salonunun açılış törenine katıldı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP'li Düzköy İlçe Belediye Başkanı Abidin Çelik, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdür vekili Birdal Öztürk ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende konuşan Bakan Soylu, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili raporuna tepkilerini dile getirdi ve şunları söyledi:

' Çok üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. 'Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' diye bir sözümüz var. Yahu arkadaş, bir taraftan vize muafiyeti getirmek için çaba sarf ediyorsun, bir taraftan Suriye meselesinde, 'siz dünyaya örnek oldunuz' diyorsun. Sonra da, 'teröre karşı eylemler, insan hakları ve özgürlükler konusunda eksiklikleriniz var' iddiasında bulunuyorsun. İnsan hiç kendine bakmaz mı? ?

Bakan Süleyman Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

'DHKPC' nin elemanı bir teröristi Belçika'da muhafaza ediyorsunuz. Demokrasiden bahsediyorsunuz. Bir dön, kendine bak. Irkçı partilerin son yıllarda hangi noktaya geldi? PKK'yı kim besliyor? Nereden besleniyor, kim destekliyor? Orada oluşturulan derneklere kim para yardımı yapıyor? Hangi devletler, hangi fonlar üzerinden destek oluyor? Tüm bunları görmezden gelip düzmece, ilgisiz, kulaktan dolma, bir takım militanların ortaya koyduğu sözlerle birlikte Türkiye adına raporlar yazacaksınız. Güzel bir söz vardır; güneş balçıkla sıvanmaz. Onun için biz yolumuza devam edeceğiz. Onlara öğreteceğimiz çok şey var.?

TÜRKİYE SESİNİ ÇIKARMASAYDI SESİNİZİ ÇIKARMAYACAKTINIZ

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye ilişkin raporunu yönelik eleştirilerini sürdüren Bakan Soylu, 'Suriye'de ikiyüzlülük yapacaksınız. Bu güne kadar oradaki ölümlere, ortaya konan işkencelere Türkiye sesini çıkarmasaydı sesinizi çıkarmayacaktınız. Gözyaşı döküyorsunuz. Ne zaman tutuştunuz, ne zaman paçalarınız tutuştu' Ne zaman Suriyeli kardeşlerimiz denizler üzerinden Avrupa'ya gelmeye başladı? 'Acaba Türkiye'ye ne yapabiliriz' Bunları geri alabilir, kendi ülkenizde tutabilir misiniz?? diye bir endişe içerisinde oldunuz. Hiç endişe içinde olmadık. 2 milyon 700 bin insana bu ülkede kardeşlik, Müslümanlık ve Türklüğümüz adına sahip çıkıyoruz? dedi.

EVLATLARIMIZ GÖZÜNÜ KIRPMADAN ÖLÜME KOŞUYOR

Terörle mücadele konusuna da değinen Bakan Soylu, 'Güney Doğu'da şu bayrağın özgür bir şekilde dalgalanması, bu ülkede açılan ihanet çukurlarının, bir takım ihanet şebekelerinin açtığı çukurların sevgi ve gülle doldurulabilmesi için evlatlarımız gözünü kırpmadan ölüme koşuyor. Bu normal bir terörle mücadele değildir. Oraya gittiklerinde şehadet mertebesine ulaşacaklarını biliyorlar. Vatan sevgisi imandandır ancak böyle katmerleşirse bir noktaya gelinir. Hiç merak etmeyin. Bu ülkeyi dönem dönem tehlikelerin içerisine soktular ama her birisinin içerisinden birlik ve beraberlik içerisinde çıktık. İnşallah yine hedeflerimize ulaşacağız' diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşması sonrası Bakan Soylu ve beraberindekiler, yaklaşık 2 milyon liraya mal edilen spor salonunun açılışını yaptı. Açılışın ardından salonu gezen Bakan Soylu, sonra da futbol takımlarının yaptığı maçta bir süre oynadı.

Müsabaka sonrası bir vatandaşın cep telefonunu ters tutarak birlikte selfie çekmeye kalkışmasını değerlendiren Bakan Soylu'nun, 'Bu da Trabzon işi selfie' demesi gülüşmelere neden oldu. Bakan Soylu, Vakfıkebir ilçesine hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title