Haberler

Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Trabzonspor’un yeni sezonda maçlarını oynaması beklenen Akyazı Spor Kompleksi içindeki 40 bin kapasiteli stadyum inşaatıyla ilgili koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Trabzon spor'un yeni sezonda maçlarını oynaması beklenen Akyazı Spor Kompleksi içindeki 40 bin kapasiteli stadyum inşaatıyla ilgili koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başta olmak üzere, Akyazı Spor Kompleksi inşaatıyla ilgili tüm kurumların yetkilileri bugün şantiye sahasında bir araya gelerek koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Vali Öz, stadın teslimi için 2015 Ağustos ayını hedeflediklerini belirterek, "Bu toplantıyı da TOKİ, Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve elektrik idaresi gibi kompleksin inşaatıyla ilgili tüm kurumların temsilcileriyle koordineli bir çalışma yapabilmek için düzenledik" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Akyazı Spor Kompleksi için emeği geçen herkese teşekkür ederek "Trabzon, sporda Türkiye'nin başkenti olan bir şehir. Başta futbol olmak üzere bütün spor dallarında ülkemizin yüzünü güldüren bir kent. Bu kompleksin yapımında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşeni yerine getireceğiz" diye konuştu.

SPOR'KOMPLEKSİ TRABZON'UN SİMGESİ OLACAK

800 bin metrekare alanda yapılan Akyazı dolgusu ile Trabzon'un önemli sosyal, kültür, turizm ve spor tesislerine kavuşacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu proje ile sporda zirve bir kent olan Trabzon yeni spor tesisleri kazanacak. Futbolda ülkede önemli bir yıldız olan Trabzonspor'umuz 2015-2016 futbol sezonunda maçlarını Akyazı stadında yapacak. Akyazı Spor Kompleksi Trabzon'un ve ülkenin önemli vizyon projelerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

İnşaatla ilgili teknik bilgi veren proje müdürü İbrahim Nacar ise dolgu alanında kazıklar üzerine inşa edilen stadyumda herhangi bir tehlikenin olmadığını belirterek, "Stadyum için 3 bin 867 fore kazık yaptık. Ayrıca diğer tesislerin altına da yaklaşık 700 adet kazık çakacağız. Kazıklarda herhangi bir sorun olmaz. Çünkü tüm kontroller yapılıyor. Stadyumda herhangi bir tehlike kesinlikle yok" ifadesini kullandı.

Stadyumun zeminiyle ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten Nacar, "En hassas konu saha zemini. Bunun için teknik bölümdeki arkadaşlarımız çalışıyor. Çimin altına ne tür bir sistem yapılacağına karar verecekler. Trabzonspor'un iki gün önce maç oynadığı Konya'daki stadın zeminini de biz yaptık. Şimdiye kadar 8 maç oynandı sorun olmadı. İklime göre bir çim türü seçilecek. Serme çim seçeneği de var" dedi

Bu arada uzmanlar, çim ekimi için ideal ayın Mayıs ile Haziran olduğuna vurgu yaparak, "Bu döneme kadar çatı inşaatının da bitirilmesi ve büyük vinçlerin inşaatı alanı dışına çıkarılması gerekir. Yoksa doğal çim ekim zamanı kaçırılmış olur ve bu kez yeni sezona yetiştirmek için serme çim yapmak zorunda kalınır" dedi.

ÇİMİN SERİLMESİ İÇİN ÇELİK ÇATININ TAMAMLANMASI GEREKİYOR

Projenin yüklenici ortaklarından Turan Yeşilbaş ise, toplantıda yaptığı konuşmada, "Çimin yerleştirilmesi için çelik çatının tamamlanması gerekiyor. Bu nedenle doğal çim için az süre kalıyor. Bu yüzden baştan beri herhangi bir süre verilmemesi taraftarıyım. Biz stadyumu zamanında bitirip teslim ederiz ama çimde olabilecek bir hata mühendislik hatası değildir. Bu yüzden iyice araştırılması gerekiyor" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Abdil Celil Öz Trabzonspor Akyazı Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title