Haberler

Trabzon Akyazı'daki Toprak Kaymasının Ardından

Trabzon'un Akyazı mevkiinde geçtiğimiz Pazar gecesi meydana gelen, bir vatandaşın hafif yaralanması ve Karadeniz Sahil Yolu'nun trafiğe kapanması ile neticelenen toprak kayması olayından ders çıkarılması gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, "Bölgemizin tamamı topoğrafik yapısı nedeni ile istinat duvarları, şev iyileştirmeleri ve iksa yapılarının sağlıklı bir şekilde yapılmasından sonra yapılaşmaya müsait hale gelmektedir. Ama nedense yapıları ruhsatlandırırken, yapının yerinde sağlıklı bir şekilde bulunmasını sağlayacak diğer yapıları (özellikle istinat duvarlarını) proje ve ruhsat işlemlerinin ve dolayısıyla denetimin dışında tutuyoruz. Bu uygulama bu şekli ile devam ettiği sürece biz daha çok istinat duvarı çökmesi, devrilmesi veya kayması ile karşılaşır ve kötü sonuçlar doğurmaması için dua ederiz. Bilim, teknik ve mevzuat bu kadar açık iken, bunun uygulanmasından imtina edenler, bu ve bundan sonra olacaklardan da sorumludur. Mevzuatta bu yapıların ruhsatlandırılması belirtilmiştir. Yani herkesin istediği şekilde istinat duvarı yapması mümkün değildir. İnşaat Mühendisleri tarafından hesapları yapılmış ve projelendirilmiş, ilgili yerel yönetimler tarafından ruhsata bağlanmış, yapı denetim firmalarınca yerinde hassas bir şekilde denetimi yapılmış hiçbir duvar risk oluşturmayacaktır. Yeter ki yerel yönetimler bu konuda hassasiyeti elden bırakmasınlar" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Sahil Yolu Trabzon Akyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title