Haberler

Trabzon'a Lojistik Merkez Kurulması İsteği

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'u tarihin her döneminde olduğu gibi lojistik üs haline getirecek uluslararası ticarete yönelik lojistik merkezin ivedilikle kente kazandırılması gerektiğini belirtti.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'u tarihin her döneminde olduğu gibi lojistik üs haline getirecek uluslararası ticarete yönelik lojistik merkezin ivedilikle kente kazandırılması gerektiğini belirtti.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un, kenti 2023-2035'e taşıyacak yüksek teknolojik, sanayi ve lojistik yatırımları projelerine odaklanması gerektiğini ifade ederek, kentin bugün geldiği noktada dış ticarette gerekli altyapı yatırımlarının yetersizliği nedeniyle dış ticaret ve Asya ile Avrupa arasındaki ticarette lojistik üs olma özelliğinden uzaklaştırıldığını savundu.

Trabzon'da tek seslilik yerine, her kesimden farklı görüşlerin ortaya atıldığı ortak bir paydada buluşulamadığını kaydeden Gürdoğan, "Kurumların asli görevleri yerine diğer kurumların görev ve başarılarıyla övünür hale gelmesi, kentin var olan marka değerine sahip çıkılmaması, il imajının siyaset üstü politikalarla ön plana çıkarılmaması Trabzon'u her geçen gün merkez ve cazibe merkezi misyonundan uzaklaştırmaktadır" ifadesini kullandı.

Gürdoğan, Türkiye ekonomisinde olduğu gibi Trabzon ekonomisini de ihracatın ayakta tuttuğuna dikkati çekerek, çok önemli avantajların bulunduğu coğrafyaya yakın olan Trabzon'un bundan sonra da kalkınmasının ihracata, dış ticaret lojistiğine bağlı olduğunu belirtti.

Trabzon'un orta ve ileri teknoloji sanayi yatırımları açısından Avrasya ve Orta Asya bölgesinin tedarik merkezi olma potansiyellerine sahip olduğunu ifade eden Gürdoğan, Trabzon'u Avrasya ve Orta Asya'nın orta ve yüksek teknolojik sanayi yatırımları üssü haline getirmek gerektiğinin ifade etti.

Gürdoğan, kente büyük yatırımlar yapılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Var olan ve küçük sanayi sitesi yatırımı şeklindeki organize sanayi bölgeleriyle övünmek yerine, büyük yatırımcı ve katma değeri yüksek ürün yatırımları için yatırım yerleri,  yatırım arsaları üreterek yatırımcıların önüne koymamız, Trabzon'a yatırımcı beklemek yerine kenti uluslararası arenada tanıtmak ve  yatırımcıların ayağına gitmemiz gerekmektedir."

Trabzon'un yatırımcı açısından cazibe merkezi, Asya, Ortadoğu ile Avrupa arasındaki transit ticaret ve lojistikte üs olabilmesi için ayrıntılı rapor hazırladıklarını ifade eden Gürdoğan, Trabzon'u tarihin her döneminde olduğu gibi lojistik üs haline getirecek uluslararası ticarete yönelik lojistik merkezin ivedilikle kente kazandırılması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Karadeniz Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title