Haberler

Tpao Personellerine İlk Yardım Eğitimi

Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) personellerine, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol kapsamında ilk yardım eğitimi veriliyor.

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü ile TPAO tarafından ortaklaşa imzalanan protokol kapsamında personellere uygulamalı ilk yardım eğitimleri verilmeye başlandı. Eğitimi tamamlayan personellere ise sertifikaları verileceği belirtildi.

Eğitimle ilgili bilgi veren 112 Acil Sağlık İlk Yardım Eğitmeni Abdulkadir Yıldız, Müdürlüğümüzün düzenlediği programlar kapsamında her gün 20 kişiye eğitim veriyoruz. Bizde müdürlüğümüzün bünyesinde ilk yardımcı olarak buraya gelerek burada bulunan TPAO personellerine eğitim veriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan personellere Sağlık Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen sertifikalar veriyoruz. Bunu bütün Adıyaman'a yaymayı planlıyoruz. Her 100 kişiden 10 kişi eğitim alması gerekiyor. Eğitimlerimiz bakanlığımızın vermiş olduğu prosedüre göre uyguluyoruz. İlk yardım ile acil yardımı karıştırmamız gerekir. İlk yardım araçsız, gereçsiz, ilaçsız olay yerinde yapılan ilk müdahaledir dedi.

Eğitimin 1 ay süreceği de kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title