Haberler

Tp Genel Müdürü Besim Şişman Çalışmaları Değerlendirdi

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, çalışmalarını değerlendirerek, "Bizim ülkemiz çevremizdeki ülkeler gibi petrol ve doğal gaz ülkesi değildir.

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, çalışmalarını değerlendirerek, "Bizim ülkemiz çevremizdeki ülkeler gibi petrol ve doğal gaz ülkesi değildir. Millet yerin altında filler arıyor bizim arkadaşlarımız kibrit kutularını arayıp buluyorlar" dedi.

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman ile TP'nin üst düzey yöneticileri, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Batman'a geldi. Batman Atatürk İlköğretim Okulu'nda TP çalışanları ile bir araya gelen Genel Müdür Besim Şişman, kurumun bütünsel değişimi ve çalışmaları hakkında konferans verdi. Türkiye Petrolleri'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Müdür Besim Şişman, TP personelinin öz verimli çalışmalarından söz ederek, milletin yer altında fil aradığını ancak kendi arkadaşlarının kibrit kutularını aradıkları ve bunu da başardıklarını söyledi. Türkiye Petrolleri'nin rezervlerini da anlatan Şişman, "Bugün itibari ile rezervlerimiz 916 milyon varildir. Bunun 275'i yurt içi ve 640 civarında da yurt dışı rezervlerimiz var. Her zaman söylüyoruz arkadaşlarımız başarısız değillerdir, çok başarılıdırlar ama maalesef bizim ülkemiz çevremizdeki ülkeler gibi petrol ve doğal gaz ülkesi değildir. Millet yerin altında filler arıyor bizim arkadaşlarımız kibrit kutularını arayıp buluyorlar. Ama katkısı az oluyor. Bütün bunlara rağmen ürettiğimiz yine de rezervlerimiz erimemiş üzerine bir şeyler koymayı başarabilmişiz ama biz bundan tatminkar değiliz bu şirketin kapasitesi bu değildir" dedi.

"2014 YILINDA 91 BİN VARİLLİK ORTALAMA BİR ÜRETİMİMİZ OLDU"

Son 10 yıla bakıldığında 264 milyon varil petrol ürettiklerini ve yıllık üretim ortalamasında 2014 yılına bakıldığında 34 bin varil yurt içi petrol üretimi olduğu ve 30 bin varil yurt dışı üretim olduğunu söyledi. Yurt içi gaz üretimi 4 bin varil petrole eşdeğer ve yurt dışındaki gaz üretimi de 24 bin varil petrole eşdeğer üretim olduğunu anlatan Şişman, toplam 2014 yılında 91 bin varillik ortalama bir üretim olduğunu kaydetti. Şişman, "Türkiye dahil 7 ülkede 17 projemiz var. 2014 yılı yurt dışı ortalama üretimimiz 53 bin 500 varil ilken bu sene 60 bin varil civarında olmasını bekliyoruz. 8,2 milyar dolar yatırım yapmışız 9.1 milyar dolar yurt dışından gelir elde etmişiz önümüzdeki dönem karlılığımız çok daha fazla olacaktır. Türkiye'nin yurt dışında en çok yatırım yapan şirketiyiz" şeklinde konuştu.

"IRAKTA'TAKİ PETROL PROJELERİMİZDEN DE PETROL DÖNÜŞLERİMİZ BAŞLADI"

Şu an itibariyle yurt içi ve yurt dışındaki üretimin toplam 96 bin 500 varil civarında olduğunu söyleyen Şişman, "Bunun da yine petrol ve gaz olmak üzere yaklaşık 36 bin 100 varili yurt içinden karşılanmakta 60 bin 400 de yurt dışındaki faaliyetlerimizden karşılanmaktadır. Irak'ta 4 projemiz vardı bunlardan ikisi petrol ve iki de gazdı ve Irakta'taki petrol projelerimizden de petrol dönüşlerimiz başladı. Yine Rusya'dan satın alma yaptığımız bir projemiz vardır. Türkiye Petrolleri'nin tarihindeki ilk satın almasıdır ve satın almada bir büyüme modelidir ve maalesef biz bunları biraz ihmal etmişiz satın alarak da büyüyeceksiniz saha satın alarak ve şirket satın alarak da büyüyeceksiniz bu da bir metottur. İlk satın almamız Rusya'daydı ve oradan da yaklaşık 4 bin 300 varillik petrol gelirimiz var. Azarbaycan projelerimiz ise at başı olarak gidiyor ve çok karlı projelerdir ve bu tür projeleri yakalamamız için ciddi çaba sarf etmemiz gerekir" ifadelerini kullandı. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Kemal Atatürk Rusya Federasyonu Batman Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title