Haberler

    Toto Wolff: 2017 Kurallarıyla En Hızlı Formula 1 Dönemi Olabilir

    Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Formula 1’in Strateji Grubu’nda alınan değişiklik kararlarıyla birlikte grand prix tarihindeki en hızlı araçların üretileceğini düşünüyor.

    Perşembe günü gerçekleştirilen Strateji Grubu toplantısında 2017 Formula 1 sezonu için bazı kararlar alındı. Bu kararlarla Formula 1 araçlarının 5-6 sn hızlanması amaçlanıyor.

    Wolff “Altı çizilmesi gereken konu araçların mevcut jenerasyondan 5-6 sn hızlı olacakları. Bu da Formula 1 tarihindeki şu ana kadarki en hızlı araçlar olacağı anlamına geliyor. Bu heyecan verici. Böylesi performans hedefi için hepimiz elimizi kaldırdık. İstediğimiz şey kesinlikle dünyadaki en hızlı aracı üretmek. Bu oluyor ve harika bir haber.” dedi.

    Müşteri araçları konusunda Wolff “Açıkçası küçük takımları spor dışına itme riskini istemiyoruz. Hangi sistemi denerseniz deneyin bu zor olur. Küçük takımların ayakta kalmasını sağlamalıyız ve takımların kazandıklarından daha fazla harcadığı bir durum istemiyoruz. Strateji Grubu takımları diğer takımlara ya da girme potansiyeli olan diğer takımlara araç hazırlamaya hazırlar. Bir diğer kurtarma planı ise bir takımı kaybedersek 3. ya da 4. aracı piste çıkarmak. Bu Formula 1’deki en etkileyici hikaye olmaz ancak bir Mercedes aracını genç bir sürücü kullanıyorsa ve diğerleriyle mücadele edebiliyorsa bu yine de ilginç olur. Her iki seçenekte de gride rekabetçi araçlar koymuş olacağız. Bu yolu inceleyeceğiz ve bir ay sonra çalışır bir ticari plan ile geri döneceğiz.” dedi.

    Benzer haberler için TRF1.net

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Formula 1 Mercedes Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title