Haberler

Tosya'da Uygulanan Tarım Projesi İlk Meyvelerini Verdi

Tosya ilçesinde hayata geçirilen "Tosya'da Tarım ile Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi" ilk meyvelerini verdi.

Tosya ilçesinde hayata geçirilen " Tosya'da Tarım ile Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi" ilk meyvelerini verdi.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 3 yıldır uygulama safhasında olan projenin bölgede bir başka örneğinin olmadığını söyledi.

Proje kapsamında örnek meyve bahçelerinin kurulduğunu ve ilk meyvelerin alındığını belirten Akdiken, "Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında 8 kişilik bir heyetle Hollanda, Belçika, Fransa ve Almanya'da incelemelerde bulunduk. Bu ülkelerde tarımda dünyada hatırı sayılır seviyede üretim yapan modern tarım arazilerinde detaylı incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldık. Buradan aldığımız bilgiler ışığında ilçemizde de örnek meyve bahçeleri kurduk." dedi.

Gelişen teknolojiye ayak uydurarak modern tarım tekniklerini bu örnek bahçelerde uyguladıklarını ifade eden Akdiken, "Avrupa'ya giderek bu modern arazileri görme imkanı olmayan üreticilerimize bu arazilerin küçük bir örneğini Tosya'da görme ve inceleme imkanı sağlıyoruz. Bu projedeki asıl amacımız ilçemizdeki mevcut 228 bin dekar tarım arazilerinden üreticilerimizin daha fazla gelir elde etmesine imkan sağlamaktır." diye konuştu.

Akdiken,Tosya Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanı Recep Çakmak tarafından bakımı yapılan örnek meyve bahçesinden ilk ürünün alındığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Belçika Fransa Tosya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title