Haberler

Tosya'da Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu Başladı

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken süt sığırı yetiştiriciliği kursunun başladığını söyledi.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken süt sığırı yetiştiriciliği kursunun başladığını söyledi.

Akdiken gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya Ziraat Odası ve Tosya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede ilk defa düzenlenen süt sığırı yetiştiriciliği kursunun başladığını söyledi.

Tosya'da 228 bin dekar arazide tarım ürünlerinin yetiştirildiğini belirten Akdiken şunları söyledi:

"Her fırsatı değerlendirerek çiftçilerimize yol göstermeye ve yeni projeler üreterek onların ulusal ve uluslararası rakipleriyle başa baş mücadele edebilmesine imkan sağlıyoruz.

Bu kapsamda ilçemizde hayvancılık yapan çiftçilerimizin daha bilinçli üretim yapabilmesi için Tosya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde süt sığırı yetiştiriciliği kursunun açılmasını sağladık.

Kursumuza katılım beklentilerimizin üzerinde çıktı. Kadınlarda kursumuza yoğun ilgi gösteriyor. Kursiyerlerimiz, 80 saat süreyle, yem bitkileri yetiştiriciliği, süt sığırlarını besleme, süt sığırlarında sağlıklı süt üretimi ve hastalıklara karşı koruyucu önlemleri alma konularında bilgilendirilecekler."

Kaynak: AA / Güncel

Tosya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title