Haberler

Tosya'da Kur'an Kursunun Açılışı Yapıldı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kadınlara yönelik Tekkeönü Kur'an kursu, törenle açıldı.

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kadınlara yönelik Tekkeönü Kur'an kursu, törenle açıldı.

Tosya Müftüsü Basri Bektaş, açılışta yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in insanlara doğru şekilde anlatılmasının ve öğretilmesin önem taşıdığını söyledi. Diyanet şemsiyesinin tüm vatandaşları kapsadığını dile getiren Bektaş, bundan dolayı Tosya Müftülüğü olarak her mahalleye bir kurs açmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeden, okumadaki inceliği kavramadan ve manasını anlamadan tadına varılamayacağına işaret eden Bektaş, şöyle konuştu:

"Müftülüğümüz ve vatandaşlarımızın işbirliğiyle ilçemize yine bir ilim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. El ele verildiğinde başarılı projelere imza atılabileceğinin en güzel örneklerinden Tekkeönü Kur'an kursu. Tosya Müftülüğü tarafından görevlendirilen hocamız isteyen bayan kardeşlerimize Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde öğretecek. Bu güzel eseri ilçemize ve mahallemize kazandıran hayırseverlerden Allah razı olsun."

Mahalle sakini İsmail Çıkrıkçı ise bu eksikliği ortadan kaldırmak için mahallelilerle el ele vererek kısa sürede hayırsever vatandaşın tahsis ettiği evi Kur'an kursu haline getirdiklerini anlattı.

Duanın ardından kurdele kesimiyle kursun açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Kastamonu Tosya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title