Haberler

Tosya'da Buğday ve Arpa Hasadı Başladı

KASTAMONU (AA) – Tosya ilçesinde bin 100 hektarlık alanda buğday ve arpa hasadı başladı.

KASTAMONU (AA) – Tosya ilçesinde bin 100 hektarlık alanda buğday ve arpa hasadı başladı.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde tam olgunluğa ulaşan buğday ve arpaların hasadına başladığını söyledi.

Akdiken,Tosya'da, yaklaşık 800 hektarlık alanda buğday, 300 hektarlık alanda ise arpa yetiştirildiğini belirterek şunları söyledi:

" İlçemizin en büyük gelir kalemlerinden sanayinin arkasında ikinci olan tarım sektörü, binlerce vatandaşımıza AŞ ve iş imkanı sağlamaktadır. Mevsim şartlarına uygun hemen hemen her çeşit meyve ve sebzenin yetiştirildiği ilçemizde buğday ve arpa üretimi önemli bir yer tutmaktadır.

Mevsim şartlarının buğday ve arpanın olgunlaşmasında elverişli olması sayesinde üreticilerimiz, ramazan ayı olmasına rağmen hasada başladılar. İnşallah, bereketli olur ve çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alır."

Akdiken, girdilerin yüksek olması, buğday ve arpa fiyatlarının ise istenilen seviyede olmaması nedeniyle üreticilerin buğday ve arpa üretiminde sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Tosya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title